DTI Pazin najavilo aktivnosti povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Otvorenje ureda DTIDruštvo tjelesnih invalida Pazin je na današnjoj konferenciji za novinare najavilo svoje aktivnosti povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom. Sve planirane aktivnosti imaju humanitarni predznak, a prikupljena sredstva namijenjena su za kupnju specijalnog kombi vozila prilagođenog prijevozu osoba s invaliditetom za što su do sada prikupili preko 60.000 kuna.

Sredinom studenog održana je humanitarna trka za atletičare i bicikliste na kojoj se okupilo 74-ro sportaša i rekreativaca iz svih krajeva Istre..

Saznavši za organizaciju Božićnog sajma u Pazinu, članovi DTI Pazin su odlučili, kako je rekla tajnica Ester Fatur Grgurić „uzeti stvar u svoje ruke“ i pokušati prikupiti što više sredstava za kupnju kombija. U petak, 03. prosinca članovi Društva će se družiti sa građanima na Trgu slobode u Pazinu, dijeliti informativne letke i nuditi na prodaju kolače koje pripremaju vrijedne članice udruge, a biti će tu i maslinovog ulja, vina, domaće rakije, božićnih ukrasa i čestitki, nakita i ostalih sitnica.

Pazinsko društvo invalida poziva sve građane, tvrtke, trgovačke radnje, udruge i pojedince koji žele pomoći svojim donacijama kolača, vlastitih proizvoda ili rukotvorina da se jave tajnici DTI Ester Fatur Grgurić na 091-2686760.

Peti jubilarni koncert „Za zdrav život!“ održati će se 17.12.2010. u velikoj dvorani Spomen doma u Pazinu, ove godine uz ponešto izmjenjenu koncepciju.nastupiti će Erik Balija i prijatelji (Vesna Nežić Ružić, Danijel Načinović, Serđo Valić i klapa „Boškarin“) te učenici osnovnih škola Pazinštine sa najboljim radovima na temu života osoba s invaliditetom.

Predsjednik udruge Gracijano Turčinović ukazao je na lošu financijsku situaciju i istaknuo kako se svi poslovi obavljaju volonterski od strane članova i vanjskih suradnika. Ove je godine izostala potpora MZSS, a i lokalna samouprava neredovito podmiruje preuzete obveze pa ih je Turčinović pozvao da na vrijeme dostavljaju predviđene potpore kako bi udruga mogla normalno funkcionirati.

Budući da je istekao rad na određeno vrijeme Vilima Močiboba koji je bio zaposlen putem poticajnih mjera HZZ-a, najavljeno je i novo radno vrijeme ureda DTI Pazin koji od 01.12.2010. radi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 10 do 14 sati uz volontersko dežurstvo članova.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.