DTI Pazin održao pjesničku večer

2Društvo tjelesnih invalida Pazin od jučer ima svoj stol. Dobrotom Serđa Riga, pazinskog poduzetnika koji je stol donirao i radom radnika poduzeća Usluga d.o.o. (koji su uložili svoj rad i betonirali postolje stola), ispred samih prostorija Društva zasjao je novi kameni stol.

Već prije najavljeno druženje pjesnika (povodom Dana Grada Pazina) bila je savršena prilika da se novi stol preda na korištenje.

Uz literarnu grupu Društva, njezine članove Rominu Novak, Petru Kurelović, Mateu Milanović, Vilija Močiboba, Tinu Šuran, Niku Matijašić i voditelja Dragana Gortana, pozivu su se odazvale pjesnikinje : Nada Galant, Ana Krnjus, Mirjana Krsnik, Davorka Flego, Jana Prević Findrle i pjesnik Josip Pino Klarić.

Na samom početku prisutne je pozdravio predsjednik Društva, Gracijano Turčinović i dogradonačelnica, Mirjana Galant. ”Pjesnici u gostima” gostovali su u mnogim mjestima širom Istre, sniman je i dokumentarac o putovanju naših pjesnika u Općinu Skrad,cilj ovog projekta bila je integracija članova u zajednicu , drago mi je da smo u tome uspjeli , na kraju uputio je pozdrav svim prisutnima u ime dopredsjednice i pjesnikinje Ester Fatur Grgurić koja zbog bolesti nije mogla prisustvovati , istaknuo je Turčinović. Dok je gospođa Galant, pozdravivši prisutne, pohvalila rad DTI Pazina, što dokazuje i ova prekrasna večer, a i nagrada koju je Grad dodijelio vašem Predsjedniku Gracijanu Turčinoviću , istakla kako će Grad i ubuduće podržavati svaku akciju pazinske udruge DTI-a.

Vrpcu, omotanu oko stola,uz Predsjednika prerezala je Matea Milanović, članica literarne grupe.
Nakon toga stol je ”blagoslovljen” riječima. Za početak pjesmu Wislawe Szymborske, poljske pjesnikinje, govorila je Mirjana Krsnik (koja se kasnije predstavila i s vlastitim pjesmama), a za njom su slijedili Josip Klarić, Petra Kurelović, Romina Novak, Matea Milanović, Nada Galant, Davorka Flego, Ana Krnjus, Nika Matijašić (izrecitiravši pjesmu ”Pipa”, Drage Gervaisa), Vilim Soldatić, Tina Šuran, Pavita Jelinčić (koja je čitala pjesme Dragana Gortana) i Jana Prević Findrle. Sve je izvođače na klavijaturama pratio je član Livio Sloković.

Ljepotu večeri upotpunile su baklje zapaljene svima u čast, da bi se na kraju svi počastili pićem i kolačima. Voditelj ove večeri ,Dragan Gortan, izrazio je zadovoljstvo i rekao ,da se nada kako će se ovakva večer održati i sljedeće godine.

DTI Pazin ovom prilikom zahvaljuje Grad Pazinu na pokroviteljstvu , gospodinu Serđu Rigu na doniranom kamenom stolu, Uslugi d.o.o., na pripremnim radovima , Reginexu d.o.o., na kolačima, hotelu ”Lovac” na ukusnim pizzama, obitelji Novak na vinu, svim članicama Društva koje su ispekle kolače, kao i svima koji su na bilo koji način pomogli da uspjeh našeg pjesničkog druženja bude potpun. Veliko hvala i svim dragim gošćama i gostima, koji su svojim odazivom uveličali večer.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.