DTI Pazin organizira akciju doniranja informatičke opreme

DTI Karojba 2010Društvo tjelesnih invalida Pazin ove godine provoditi će projekt “I MI ŽELIMO BITI ON LINE” kojeg financiraju Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva kroz projekt Fond Gradova i Općina“ i “Istarska Županija odjel za zdravstvo i socijalnu skrb.

Cilj ovog projekta je da u doba sveprisutne informatizacije gotovo svih segmenata života nameće se potreba da i osobe s invaliditetom posjeduju informatičku i digitalnu tehnologiju i ovladaju njenim korištenjem kako bi bile bolje informirane,prevladale svoju izoliranost i bile u tijeku s novima tehnologijama koje i njima mogu olakšati život i učiniti ih prisutnijima i vidljivima.

U prvoj fazi projekta Javnim i marketinškim akcijama pozivat će sve one u njihovom okruženju koji zamjenjuju ili imaju nepotrebno računalo, neku od komponenti ili fotoaparat da ga doniraju udruzi. Profesionalni informatičar kompletirati će prikupljenu opremu, izvršiti potrebne popravke ili nadogradnje te će se tako osposobljena računala dodijeliti na korištenje članovima udruge koje trenutno broji 123 člana, potrebama i željama odabrati će članove prema imovinskom stanju i iskazanim potrebama za posjedovanjem računala ili fotoaparata.

U drugoj fazi provedbe projekta biti će organizirani tečajevi gdje će korisnici moći naučiti i osposobiti se za samostalno korištenje prvenstveno rad sa MS Office, Word dokumentima-pisanje,dopisa,zamolbi,životopisa,oblikovanje teksta, korištenje interneta,potraživanje web-a, korištenje e-mail-a, a korisnike koji zbog svoje nepokretnosti ili nemogućnosti prisustvovanja tečajevima obučavali bi individualno u njihovim domovima. Nakon tečaja provesti će se anketiranje korisnika o provedenim aktivnostima. gdje će se moći uključiti i ostali posjeduju računalo ili fotoaparat , ali žele usavršiti svoja znanja za rukovanje navedenim opremom.

Indirektnu korist od ovog projekta imati će cjelokupno članstvo DTI Pazin udruge jer će se olakšati komunikacija i razmjena informacija među članovima, a korist će imati i lokalna zajednica jer će se smanjiti količina informatičkog otpada.

Društvo tjelesnih invalida Pazin poziva sve građane, javni i privatni sektor da im doniraju informatičku opremu koju možda žele zamjeniti ili je zastarijela. Svi koji žele donirati opremu mogu se javiti na broj telefona 052-621-801, mobitel-091-595-1679 ili na i e-mail [email protected].

DTI Pazin

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.