DTI Pazin projektom “Pjesnici u gostima” proslavili dan pjesništva

dti_brkac_2014Povodom Dana pjesništva “Pjesnici u gostima” društva tjelesnih invalida Pazin gostovali su u Domu za psihički bolesne odrasle osobe u Motovunu, a sve u sklopu projekta kojeg financiraju Grad Pazin, općine Tinjan, Motovun, Karojba, Sv. Petar u Šumi, Gračišće, Cerovlje i Lupoglav te Istarska Županija – odjel zdravstva i socijalne skrbi,cilj projekta je unaprjeđenje kvalitete života osoba s invaliditetom i starijih osoba.

Na samom početku sve prisutne pozdravio je ravnatelj Doma g. Boris Demark i zaželio dobrodošlicu, sve lijepe želje, odličnu suradnju niz godina upravo povodom dana pjesništva uzvratio je predsjednik DTI Pazina Gracijano Turčinović.

U lijepo uređenom prostoru, pred velikim brojem štićenika, zaposlenika i gostiju, sat je i pol programa, što pjesama… što pjesme, doslovno prohujalo. Od članova nastupili su: Petra Kurelović, Ester Fatur Grgurić, Matea Milanović, Vilim Močibob i Romina Novak koji su zajedno sa voditeljem Draganom Gortanom čitali pjesme nastale na radionicama unazad dvije godine, koliko njihovo druženje i traje. Nastupila su i dva štićenika doma, izvrsna Gordana Đurđević, koja zbog slaba vida svoje pjesme uvijek govori napamet, te samozatajni Vitomir Vuković, u čijim je pjesmama ljubav i odnos muškarca i žene neiscrpna tema. Sve je pjesnike na sintisajzeru popratio član DTI Pazina Livio Sloković, dok je za tu prigodu vrlo nadahnuto nastupila i motovunska pjesnikinja Davorka Kotiga Flego.

U dva je navrata i zasvirao domski bend što je cijeloj večeri dalo posebnu draž. Lijepo je večeras bilo u Motovunu, osjetiti pripadnost i zajedništvo… i nakon što su se svjetla ugasila, taj osjećaj ponijeti kući.

DTI Pazin zahvaljuje prijateljima iz motovunskog Doma na lijepom prijemu i vremenu koje su izdvojili za njih, kao i upravitelju doma, gospodinu Borisu Demarku.

DTI Pazin

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.