Dubravka Družeta i MTB „Istra Pazin“ pobjednici Kupa Hrvatske

Gračišće je proteklog je vikenda  po sedmu godinu za redom ugostilo neustrašive bicikliste i biciklistice, njih ukupno 101 iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Velike Britanije, na brdsko-biciklističkoj utrci u disciplini spust „Downhill Gračišće 2012“, posljednjoj utrci sezone koja se bodovala za Kup Hrvatske. Utrku je organizirao MTB „Istra Pazin“ uz pomoć brojnih volontera i uz pokroviteljstvo Općine Gračišće.

Slovenski vozači i ovog su se puta pokazali neprikosnovenima te su odnijeli pobjede u većini kategorija, no razloga za slavlje imali su i pazinski i žminjski biciklisti koji su odličnim plasmanima na “Downhill Gračišću 2012” ali i ostalim utrkama sezone izborili visoka mjesta u Kupu Hrvatske za ovu godinu. Dubravka Družeta u kategoriji Elite-žene i njen klub MTB „Istra Pazin“ pobjednici su Kupa Hrvatske, dok su Marko Šišović i Toni Merklin osvojili odlično drugo odnosno treće mjesto u Hrvatskoj u kategoriji Elite-muški.

Downhill utrka tradicionalno je startala ispred samog ulaza u Gračišće, a staza dužine 2133 metra vodila je strmom i zavojitom pješačkom stazom Sv. Šimuna sa ciljem u  selu Žlebčari podno Gračišća. Brojna publika duž staze uživala je u atraktivnim vožnjama, skokovima i akrobacijama neustrašivih vozača i vozačica, uz tek jedan zabilježeni pad biciklista koji je završio bez većih posljedica.

Prva tri mjesta u kategoriji Elite-muški odnijeli su gosti iz Slovenije i to Miran Vauh, Aleš Virtič i Boštjan Volf, dok je sjajan četvrti bio Pazinjan Marko Šišović kao najbolji Hrvat.

U ženskoj Elite kategoriji nastupilo je pet natjecateljica, a najbrža je bila također Slovenka Zarja Černilogar ispred Dubravke Družeta (MTB „Istra Pazin“).

Slovenski biciklisti trijumfirali su i u master i juniorskoj kategoriji. Pobjedu među masterima odnio je Iztok Slapnik, a među juniorima Kevin Berginc. Od istarskih juniora visoko četvrto mjesto osvojio je Žminjac Manuel Meden, a deveto Pazinjan Matija Peruško.

Hrvatski vozači bili su najbolji jedino u kategorijama rekreativaca i to Mihael Pandžić u muškoj i Marija Subotić u ženskoj kategoriji.

Medaljama, peharima, novčanim nagradama i prigodnim poklonima sponzora nagrađeni su najbolji u pojedinim kategorijama za utrku „Downhill Gračišće 2012“ i za Kup Hrvatske (Popis nagrađenih donosimo u nastavku). Nagrade su im uručili Ivica Gržinić, predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza, Kristina Kodrnja, izbornica DH reprezentacije i Robert Pjerino Brajković, direktor hrvatskih MTB reprezentacija.

Posebne nagrade za rezultate ostvarene u 2011. godini prema odluci Hrvatskog biciklističkog saveza u disciplini downhill dobili su Marko Šišović (Elite-muški), Dubravka Družeta (Elite-žene), Toni Merklin (juniori) i MTB Istra Pazin kao najbolji klub.

 

Rezultati „Downhill Gračišće 2012“ po kategorijama:

Elite muški:          1. Miran Vauh (Slo)

2. Aleš Virtič (Slo)

3. Boštjan Volf (Slo)

4. Marko Šišović (MTB Istra Pazin)

13. Toni Merklin (MTB Istra Pazin)

15. Sanjin Stijović (BK Žminj)

16. Sebastijan Šajina (BK Žminj)

21. Robert Jedrejčić (MTB Istra Pazin)

22. Viktor Giljević (MTB Istra Pazin)

23. Giuliano Brljafa (BK Žminj)

Elite žene:            1. Zarja Černilogar (Slo)

2. Dubravka Družeta (MTB Istra Pazin)

3. Špela Horvat (Slo)

Master:                                  1. Iztok Slapnik (Slo)

Juniori:                   1. Kevin Berginc (Slo)

5. Manuel Meden (BK Žminj)

9. Matija Peruško (MTB Istra Pazin)

13. Dan Pauletta (MTB Istra Pazin)

16. Dominik Rusac (MTB Istra Pazin)

Rekreativci:            1. Mihael Pandžić (BBK Požega)

Rekreativke:           1. Marija Subotić

Klubovi:                    1. MTB Istra Pazin

2. BK Macaklin Zadar

3. BK Žminj

 

Kup Hrvatske za 2012. Ukupni poredak po kategorijama:

Elite muški:          1. Berislav Topolov (BK Šišmiš)

2. Marko Šišović (MTB Istra Pazin)

3. Toni Merklin (MTB Istra Pazin)

Elite žene:           1. Dubravka Družeta (MTB Istra Pazin)

Veterani:             1. Tomislav Leopold (BK Šišmiš)

Juniori:                  1. Manuel Meden (BK Žminj)

Rekreativci:         1. Mihael Pandžić (BBK Požega)

Klubovi:               1. MTB Istra Pazin

2. BK Macaklin Zadar

3. BK Žminj

ipazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.