Dubravka Družeta peta i sedma na Europskom prvenstvu u Bugarskoj

2Pazinac Martin Čotar je 1999. godine postao Europski prvak u kronometru (U23) te je to do danas najveći uspjeh hrvatskog biciklizma na nekom Europskom prvenstvu. Ovog vikenda, 14 godina poslije, Pazinka Dubravka Družeta ostvarila je drugi najbolji plasman osvojivši peto mjesto na Europskom downhill prvenstvu u Bugarskoj (kategorija 4X).

Marko Šišović završio na odličnom 15. mjestu.

Europsko prvenstvo održalo se od 3. do 6. listopada u Pamporovu koji se nalazi 250 kilometara južnije od Sofije te na preko 1600 metara nadmorske visine.

Uz Družetu Hrvatsku je predstavljao još jedan Pazinac, prvak Hrvatske u downhillu Marko Šišović koji je u kategoriji 4X završio na odličnom 15. mjestu.

U nedjelju, 6. listopada na redu je bilo natjecanju u downhillu. Start treninga odgađao se radi leda a kada je sve započelo uvjeti na stazi mjenjali su se svakim spustom biciklista. Družeta je nakon kvalifikacija završila kao petoplasirana dok je uz poteškoće na stazi u finalu završila na sedmom mjestu.

Šišović je utrku završio na 32. mjestu. Treba napomenuti da je tim rezultatom Družeti HOO dodijelio prvu kategoriju u kategorizaciji sportaša.

iPazin.net

foto: Dubravka Družeta

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.