Dugoprstići odredili pobjednike

080qsar.jpgPUSTOLOVNA UTRKA PO PAZINŠTINI ZAVRŠILA S ČAK ŠEST POBJEDNIKA ZBOG KRAĐE OZNAKA

Odlukom organizatora u pojedinačnoj utrci proglašena su šestorica najboljih – Pazinac Martin Čotar, Kanfanarac Mauricio Križmanić, Zagrepčanin Marko Rajković, Riječanin Dejan Ljubas te Slovenci Klemen Udovič i Tilen Potočnik. Vrlo živopisna i dinamična staza vodila je najljepšim dijelovima Pazinštine, a velik doprinos dalo je više od pedesetak volontera.

CEROVLJE – Rijetko kada izvještaj s neke utrke započinje pričom o lopovluku. No, prekjučer su na pustolovnoj utrci Qubik Single Adventure Race dugoprstići koji su ukrali tablu blizu sela Grobnik s natpisom »KT 14« presudili o konačnom pobjedniku, odnosno odlukom organizatora u pojedinačnoj utrci proglašena su šestorica najboljih. To su Pazinac Martin Čotar, Kanfanarac Mauricio Križmanić, Zagrepčanin Marko Rajković, Riječanin Dejan Ljubas te Slovenci Klemen Udovič i Tilen Potočnik. Među nježnijim spolom pobijedila je Zorana Težak, druga je bila Darija Bostjančić, treća Vedrana Maršić te četvrta Sunčana Smokvina Hamza. Utrku su organizirali pazinsko Sportsko društvo Trickeri i Sportska udruga općine Cerovlje.
Utrka je imala i svoju kraću inačicu na kojoj je slavio pazinski Ukrajinac Anatoliy Varvaruk, drugi je bio Mitja Mori, a treći Roberto Marinčić. Među curama prva je bila Slovenka Nina Poženel, druga Gorana Težak, a treća Tea Đurek.
Varvaruk je za pobjedu preplivao 400 metara, pretrčao osam kilometara te vozio 16 kilometara mountain bike za nešto manje od sat i pol. Natjecatelji su krenuli s cerovljanskih bara prema Pazinskim Novakima, Toncinima, Rismanicima te se pokraj ciglane vratili na bare. Varvaruku je očito puno pomoglo to što je dobar dio staze vozio bicikl s obzirom na to da je iskusni vozač pazinskog »Puris Kamena«. Od istarskih trkača Nenad Milohanić je pristigao peti u cilj, a njegov prezimenjak Sandi šesti. Nastupila su 23 trkača, a dva nisu stigla do cilja.
Ultra utrka može se nazvati pravom dramom s vrlo neobičnim završetkom. Naime, s obzirom na konfiguraciju terena cijelo se vrijeme odvijala dinamična izmjena na vodećim mjestima. Pedeset avanturista, od koji je 13 odustalo, su utrku započeli trčanjem dionice od cerovljanskih bara do plaže u Pazinskim Novakima te tako prešli otprilike dva kilometra. Kroz korito rijeke Pazinčice nastavili su do mosta Zarečje te su kroz kanjon, po stijenama, vodi, blatu i makadamu nastavili do Malog Slapa nedaleko od sela Bašići.
Uslijedio je uspon i povratak jugoistočno do starta i cerovljanskih bara, gdje su u prirodnom bazenu morali preplivati pola kilometra. Prvi je do ove dionice bio Kanfanarac Mauricio Križmanić s dvadesetak sekundi prednosti pred drugoplasiranim iskusnim triatloncem Dejanom Ljubasom, koji je iskoristio svoje sposobnosti i ostvario veliku prednost. No, dok se oblačio i štedio snagu prestigao ga je Marko Rajković iz Zagreba koji je prvi produžio mountain bikeom do Gračišća. Pustolovi su morali ići do slapa Sopot te sela Švići kroz Golorički dol, a kritična točka gdje je ukraden putokaz bila je na povratku, kod sela Grobnik. Na kraju je kompromisnom odlukom organizatora proglašeno šest pobjednika, a prvoplasirani Martin Čotar, koji je preskočio jednu kontrolnu točku, kažnjen je s onoliko vremena koliko je stigao na cilj prije ostalih.
Vrlo živopisna i dinamična staza vodila je najljepšim dijelovima Pazinštine, a veliki doprinos dalo je više od pedesetak volontera.

Anton Finderle
www.glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.