Đurđa Knežević u Kući za pisce

kuca-za-pisce-homeKuća za pisce / Hiža od besi poziva Vas na književnu večer i druženje s autoricom Đurđom Knežević u utorak 26. veljače u 19:00 sati u Kući za pisce – Hiži od besid. Moderatorica književne večeri je Iva Đorđević.

Druženje s Đurđom Knežević nastavlja se u Gradskoj knjižnici Umag, u četvrtak, 28. veljače u 20 sati, gdje će autorica predstaviti svoju knjigu eseja “Feminizam i kako ga steći“. Umaški razgovor organizira se u prilog obnovi feminističke tradicije Osmog marta!

Programsko vijeće Kuće za pisce – Hiže od besid pozvalo je Đurđu Knežević na jednomjesečni stipendijski boravak u Pazin u sklopu programa rada za 2013. godinu. Tijekom veljače Đurđa boravi u Pazinu, piše, stvara, a posjetit će i Književno svratište Zvona i Nari u Ližnjanu.

O autorici:
Đurđa Knežević (1952), slobodna spisateljica i publicistkinja. Završila studij povijesti i arheologije na sveučilištu u Zagrebu. Osnovala je 1992. godine Žensku infoteku. Uređivala je feministički časopis Kruh i ruže. U okviru Ženske infoteke uredila je niz knjiga prijevoda i domaćih autorica (40 naslova). Objavila je romane: O mojoj mami, Rusima, vatrogascima i ostalima (2005), Gutanje vjetra (2006), Meki trbuh jednoroga (2010). Knjige Feminizam i kako ga steći (izbor kolumni od 2000. do 2010) i roman Sladoled od vanilije objavljene su u Frakturi krajem 2012. godine.

ipazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.