DUZS sastanak pred turističku sezonu 2010

DUZS logoU prostorijama Državne uprave za zaštitu i spašavanje jučer je održan sastanak predstavnika DUZSa i udruga građana u programu zaštite i spašavanja. Glavnu riječ vodio je pročelnik područnog ureda Pazin, Renato Kalac, koji je, zajedno s načelnikom županijskog centra 112 Dorianom Orbanićem i višom stučnom savjetnicom Nirvanom Ukušić predstavio plan priprema za turističku godinu i požarnu sezonu 2010.

U početku sastanka, kojem su prisustvovali predstavnici radiokluba Pazin, crvenog križa Istarske županije Pazin, speološkog saveza Istarske županije, ronilačkog saveza Istarske županije, radio kluba Rovinj, radio kluba Poreč, Hrvatske gorske službe spašavanja Pula i udruge brodara Istre, Renato je prisutne upoznao s osnovama DUZS-a, zakonskim regulativama kao i nositeljima aktivnosti, dok je u nastavku Nirvana iznijela mnoštvo mogućih scenarija kriznih situacija od kojih su se neki, poput požara i nesreća u pomorskom prometu višestruko ostvarile proteklih sezona. Doriano je nakono toga iznio statističke pokazatelje rada županijskog centra 112 Pazin u proteklih 5 godina, od svojega osnutka, te dao pregled većih opasnosti i nesreća tijekom 2009. godine.

Drugi dio sastanka proveo je u obliku rasprave kroz koju su se najviše isticali speolozi i brodari, jer su zakoni i standarni operativni postupci loše ili pogrešno definirani, te su iznašali prijedloge za poboljšanje istih. Za kraj, sve su udruge ostavile kontakte pročelniku Renatu Kalcu, uz nadu da će kriznih situacija biti što manje.

rkp.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.