Dva mjeseca bez telefona, ali računi stižu

Duže od dva mjeseca mještani zaseoka Križmani kraj Pazinskih Novaki nemaju telefonsku liniju, a time ni internet. Olujna bura početkom veljače pokidala je telefonski kabel, a premda su korisnici još 9. veljače prijavili kvar, popravak do danas nije obavljen.

– Zvali smo službu za korisnike na telefonski broj 0800 9000 po dva puta na šetimanu i uvijek morali telefonskim službenicima nanovo objašnjavati o kakvom se problemu radi. Za poludit. U dva su navrata bili njihovi radnici na terenu, a jedino što smo saznali je da se čeka suglasnost HEP-a kako bi mogli telefonski kabel postaviti na njihove stupove. Ali to traje već dva mjeseca, kaže Svjetlana Šestan. U selu više nisu znali kome bi se obratili osim novinama.

Začetak problema nastao je još prije tri, četiri godine kada su radnici HEP-a zamjenjivali dotrajale drvene stupove elektronaponske mreže betonskima. No, na starim se stupovima nalazio i telefonski kabel koji se otada ponegdje drži na drvenim stupovima koji nisu bili uklonjeni, gdjegod klatari na zraku, ili jednostavno leži na tlu. Na žalost, nismo uspjeli dobiti Sektor za korporativne komunikacije T-coma kako bi nam objasnili zbog čega im toliko dugo treba da riješe probleme svojih korisnika.

– Kabel se vuče po njivi, pa smo ga daskom podizali da bi mogli orati, kaže susjeda Marija Šestan čijom parcelom prolazi infrastrukturni koridor. Trenutno se u komunikaciji služe mobitelima što im uvećava mjesečne troškove, dok za internet nemaju alternative.

Ipak, pedantni teleoperateri iz T-com imali su obraza poslati im račune za veljaču i ožujak. Doduše, za veljaču su im uvažili poslani prigovor, pa su morali platiti samo ono što su potrošili tijekom prvih devet dana veljače, dok za ožujak još nisu dobili rješenje da ne moraju platiti pretplatu.

www.glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.