Dva pazinjana među 20 najbogatijih obrtnika u Hrvatskoj

NovacOd 20 sretnika koji su lani primili najveće plaće u Hrvatskoj, njih 19 živi i radi u Zagrebu. Najveća plaća, tj. dohodak od nesamostalnog rada iznosi rekordnih 4,4 milijuna kuna ili 367.273 kune bruto plaće mjesečno.

Usporedimo li to s prosječnom bruto plaćom u Hrvatskoj koja je lani iznosila 7.046 kuna, anonimni Zagrepčanin je mjesečno dobivao 52 plaće običnoga građanina. Prosječni smrtnik za ostvarenje takve godišnje zarade mora raditi pune četiri godine i tri mjeseca.

To pokazuju najnoviji podaci Porezne uprave prema obrađenim prijavama poreza na dohodak za prošlu godinu. Porez je lani prijavilo milijun i 25.355 građana, a do početka ovog tjedna obrađeno je 785.160 ili gotovo 80 posto prijava.

Najveće plaće

* 4,4 milijuna kuna (Zagreb)
* 3,46 milijuna kuna (Zagreb)
* 3,24 milijuna kuna (Zagreb)
* 3,2 milijuna kuna (Zagreb)
* 3,16 milijuna kuna (Zagreb)

Izvor: PU po prijavama poreza na dohodak za 2007

Najjači obrti

* 1,34 milijuna kuna (odvjetnik iz Zagreba)
* 1,1 milijun kuna (savjeti, pribavljanje program. opreme, Šibenik)
* 1,026 milijuna kuna (odvjetnik iz Zagreba)
* 1,022 milijuna kuna (kupnja i prodaja vlastitih nekretnina, Pazin)
* 1 milijun kuna (odvjetnik iz Vukovara)

Pravo na povrat ostvarila su 736.923 građanina u ukupnom iznosu od 1,33 milijarde kuna. Porez je moralo platiti oko 42.000 građana u ukupnom iznosu od 204,6 milijuna kuna. Ni ostale plaće nisu nimalo zanemarive, iako se na listi top 20 kreću od 3,4 milijuna do dva milijuna kuna ili od 288.600 pa do “mizernih” 174.492 kune mjesečne bruto plaće.

Od obrtnika i slobodnih zanimanja prvi na listi je zagrebački odvjetnik s dohotkom od oko 1,35 milijuna kuna ili mjesečnom zaradom od 112.221 kune. Mjesečna zarada najbogatijega registriranog odvjetnika iznosi oko 16 bruto plaća običnoga građanina. Na listi 20 najbogatijih je pet Zagrepčana, pet Vukovaraca, dva Osječanina, dva Šibenčanina i dva Pazinjana.

Jutarnji.hr

7 komentara na “Dva pazinjana među 20 najbogatijih obrtnika u Hrvatskoj”

 1. Anonimno napisao:

  to uopće nisu pazinjani, nego su samo prijavljeni u pazinskoj poreznoj

 2. Anonimno napisao:

  pretpostavljan da je katun trviški a mi in nećemo općinu dat ni ni grad glup od kega bi ko ne muzli lovu

  1. Anonimno napisao:

   Ne mora nužno značiti da je katun. Lipo piše u članku da je to neki ki kupuje i prodaje nekretnine. “Mi in nećemo dat općinu” ča ti si bog u pazinu ili samo izražavaš svoje mišljenje tako da ubrajaš i sve pazinke građane koje nisi ni pita za mišljenje. Govori u svoje ime.

 3. Anonimno napisao:

  Kao pripadnih jedne od sličnih kolonija grada Pazina, da bin podršku da njima i nama da se odcjepimo od Pazina. Tako da pretpostavljam da su ljudi u Pazinu protiv odcjepljenja a svi ostali iz okolice ZA ODCJEPLJENJE.

  1. Anonimno napisao:

   Evo do čega smo došli! A kad bi ti mi koji živimo u Pazinu rekli da smo i mi za odcjepljenje od Pazina? Ovakvog Pazina kakav danas imamo. Zaključak?

 4. Anonimno napisao:

  ma ste glupani. Ova tema s prijavama u pazinu je već stoput prožvakana. Ne da ovi nisu pazinjani, nego nisu niti iz područja Grada Pazina, a niti iz Pazinštine. Tu samo dođu prijavit firmu, pa ih se tako piše.
  A vi već bljezgate o katunima i neznam čemu. Da, taj katun je tako razvijen da drži gospodarstvo pazina, hahahah
  Dao bi im općinu na samo godinu dana, pa da zažale. Neznaju oni ča sve treba izdvajat + ne žele uzet zamask, valjda misle da Grad Pazin može teritorijalno bit razdvojen na dva dijela ili možda bolje da se osnuje Općina Zamask!

  1. Anonimno napisao:

   Nadam se da ovakve prepotentne izjave označavaju samo mišljenje jednog pojedinca. Jer većina ipak moža nije tako bahata, ma sa koje strane dolazila.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.