Dvanaest vozača pazinskog BK TNT sjajnim rezultatima otvorilo novu natjecateljsku sezonu

Utrkom na Lošinju otvorena je ovogodišnja sezona natjecanja u biciklističkom spustu. Četvrto izdanje utrke Downhill Lošinj, u organizaciji Atletskog kluba Lošinj i MTB Trbovlje privuklo je preko 120 natjecatelja iz desetak različitih zemalja. Osim za vrijedne UCI bodove, utrka se bodovala i za hrvatski downhill kup, kao prva od šest utrka. Staza duga 1,7 km, sa 256 metara nadmorske visine, ove se godine uredila kao generalna proba za Svjetski kup sljedeće godine.

Natjecateljsku sezonu na Lošinju otvorilo je i 12 vozača pazinskog biciklističkog kluba TNT i to s vrlo zapaženim rezultatima. Najbolji rezultat postigao je Ivan Bašić, osvojivši prvo mjesto u kategoriji juniora. “Staza je bila jedna od najtežih koje sam ikada vozio. Prvi dan kad sam došao na treninge bilo me je strah kako ću sve ovo odvoziti bez zaustavljanja. Znao sam da moram skočiti sve skokove kako bih imao dobro vrijeme pa sam se koncentrirao da to obavim bez greške. Kvalifikacije sam odvozio s rezervom da vidim gdje sam otprilike i završio sam na trećem mjestu, što me dosta motiviralo za finale. Finale sam odvozio najbrže što sam mogao, nisam prestajao pedalirati dok nisam stigao u cilj. Imao sam skoro 10 sekundi bolje vrijeme od kvalifikacijske vožnje, što je bilo dovoljno za prvo mjesto u kategoriji. Zahvalio bih sponzorima Smart Growu, Bajkmaniji i Rockwoolu na podršci u sezoni koja je tek počela“ kazao je Ivan dodavši da mu je želja biti što bolji kako bi sljedeće godine mogao voziti lošinjsku utrku kao član Hrvatske downhill reprezentacije. Bašićev klupski kolega, Noa Radolović postigao je također sjajan rezultat, sveukupno četvrti u kategoriji juniora, te drugo mjesto u bodovanju za kup Hrvatske. “Odgovarala mi je ovako kamenita i fizički zahtjevna staza. Bilo je jako naporno voziti jer cijelo vrijeme je potrebna koncentracija i fizička spremnost, od početka do kraja nema dionice na kojoj možeš predahnuti. Ovo mi je trenutno najbolji rezultat i motivacija da intenzivnije treniram i budem još bolji i brži“, kazao je Noa po završetku utrke.

Fizički zahtjevnu kamenitu stazu najbrže je prošao austrijanac Markus Pekoll (MS Mondraker) za 2:37.188 minute. Slijedili su ga slovenski prvak Jure Žabjek (Unior Tools) s vremenom 2:39.624 i Miran Vauh (KK Črn Trn) s vremenom 2:43.108. Kod žena je slavila Monika Hrastnik (KK Črn Trn) ispred Špele Horvat (BK KKJ – WD40 Bike) i Katarine Primožić (Batt Team). Ivan Bašić (BK TNT Pazin) slavio je u juniorima, ispred slovenaca Nejca Avbelja (ŠD Supersnurf) i Matica Kokelja (KK Wolf Racing Team).

Od hrvatskih vozača u elite kategoriji, najbolji bio je trenutni državni prvak Berislav Topol (BK KKJ – WD40 Bike) ispred Frane Liovića (BK stina) i Edina Pašića (BK TNT Pazin). Edin je osvojio vrijedne bodove za hrvatski kup kazavši kako je staza poprilično zahtjevna, veoma kamenita. „Mislim da bi neke dijelove trebalo popraviti. Super ekipa, organizacija je također dobra. Shuttle se možda mogao bolje organizirati. Na treninzima, kao i kvalifikacijama, se konstantno sa biciklom nešto događalo, ali sam ga uspio nekako srediti i izdržao je finale. Finalnom vožnjom nisam zadovoljan, znam da je moglo malo bolje, ali obzirom da ovakav tip staze nemam gdje trenirati, te da mi nikako ne odgovara, rezultat i nije toliko loš.”

Od ostalih rezultata pazinskih vozača za hrvatski kup, valja spomenuti i rekreativnu kategoriju i drugo mjesto Denija Floričića, četvrto mjesto Luke Radanovića i šesto Dominika Rusca.

Iznimno zadovoljni rezultatima ostvarenima na Lošinju, puni elana pazinski vozači kreću po nove rezultate. Početkom svibnja nastupit će na IXS europskom kupu u Kranjskoj Gori, potom na utrci za hrvatski kup također u Kranjskog Gori, te krajem mjeseca na Europskom prvenstvu u Sestoli – Italija.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.