Dvije bronce Pazinjana na karate turniru u Austriji

2U austrijskom gradiću Mittersillu održan je prestižni međunarodni karate turnir „EURO CUP 2013“. Na odlično posjećenom natjecanju sudjelovalo je 680 takmičara, predstavnika 66 klubova pristiglih iz Armenije , Rusije, Češke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Srbije, BiH, Makedonije, Italije, Njemačke, Nizozemske, Egipta , Nigerije te Austrije i Hrvatske. Po prvi puta na natjecanju je predstavnike imao i pazinski Karate klub Sensei koji su tradicionalno sjajno prezentirali svoje vještine i austrijsku epizodu zaključili s dvije bronce.

Odlično otvaranje turnira, kada je u prve dvije borbe kod mlađih kadeta -54kg svoje protivnike „riješio“ prije isteka regularnog vremena(10:0 i 9:0), dalo je dodatno samopouzdanje Danijelu Pamiću da usprkos ne naklonosti sudaca i minimalnog poraza od domaćeg predstavnika u trećem kolu , kasnije uđe s velikim ambicijama u repasaž za 3.mjesto i nastup pretvori u broncu. Mladi pazinski karatista svoj je uspjeh začinio i ekipnim srebrom nastupivši na turniru za austrijski Pinzagau II.

Drugu pojedinačnu broncu za pazinski klub osvojio je Dalen Belić u kategoriji kadeta do 52 kg. Dalen je turnir započeo neriješenim rezultatom i gubitkom borbe nakon preglasavanja sudaca, no kasnije je sve teklo prema planu te je poput svog klupskog kolege bio odličan u odlučujućem repasažu i sasvim se zasluženo popeo na treću stepenicu pobjedničkog postolja.

U dobrom izdanju u Austriji predstavila se i jedina predstavnica pazinskog kluba ,ujedno i jedina Istranka Nina Buršić koja je nastupila u kategoriji mlađih kadetkinja -45 kg. U svojim je nastupima imala sve preduvjete za visoki domet, no izostala je naklonost sudaca. Naime, u susretu prvoga kola protiv takmičarke iz Njemačke suci joj nisu dosudili bodovnu tehniku te je pobjeda pripala njenoj suparnici, kasnijoj finalistici. Kasnije, prvu repasažnu borbu za brončano odličje završila je neriješenim rezultatom 0:0, a pobjeda je dvojbenom sudačkom odlukom pripala riječkoj takmičarki, pa je Nina usprkos uvjerljivim nastupima završila na 7.mjestu.

Postignuti pojedinačni rezultati svrstali pazinski klub na 44. mjesto u ukupnom poretku klubova javljaju iz kluba.

1 komentara na “Dvije bronce Pazinjana na karate turniru u Austriji”

  1. Anonimno napisao:

    SVAKA ČAST

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.