Dvorana opet pred gradnjom?

Sportska dvorana i ove će godine biti prioritet gradske vlasti, mogli su čuti novinari na predbožićnom prijemu u maloj vijećnici Grada Pazina, koji tradicionalno organizira    gradonačelnik Renato Krulčić. Kažem i ove godine, jer je početak izgradnje gradsko-školske sportske dvorane već bio najavljivan i početkom 2010. godine, ali mršavi rezultati na polju ekonomije, nažalost, nisu dopustili da se dvorana izgradi kako je bilo planirano.

Optimizam, ipak, ne napušta pazinskog gradonačelnika koji nam je u razgovoru kazao da je financiranje osigurano na lokalnoj i regionalnoj razini, čak je i potpisan predugovor, dok na državnoj razini postoje čvrsta obećanja da će se projekt ove godine financirati. Željena dvorana, koja bi trebala rasteretiti postojeće te konačno svim pazinskim sportašima i školarcima omogućiti bavljenje (dvoranskim) sportom, trebala bi se, dakle, početi graditi tijekom godine.

Važnim u gradskoj upravi također smatraju gradnju kanalizacije na Starom Pazinu u sklopu programa IPARD te prvih stanova poticane stanogradnje u Bulešićevoj ulici, ali i društvena događanja: obilježavanje 200. godišnjice rođenja biskupa Jurja Dobrile, 100. godišnjice praizvedbe istarske himne “Krasna zemlja” u Pazinu te održavanje europskog prvenstva u boćanju.

Protekla godina nije iznjedrila neke velike investicije, pa se gradonačelnik mogao pohvaliti tek s daljnjim razvijanjem infrastrukture poslovnih  zona Ciburi i Podberam te nekim novim poslovnim subjektima koji su u njima iznikli te zaposlili poneku osobu. Konsolidiranjem gradskog proračuna namireni su dugovi prema gradskom komunalnom
poduzeću Usluga, a dobra je vijest također povećanje turističkih dolazaka na području grada i središnje Istre.

Nema novosti iz Istarske županije o financiranju projekta uređenja zgrade Županijske skupštine u gradskoj dvorani “Mirna”, a također se nije spominjala gradnja autobusnog kolodvora, o čemu je gradonačelnik govorio lani. Najavljeno je zato, u sklopu europrojekta IPA Adriatic, opremanje pazinskog Kaštela, koji bi ovog ljeta trebao dobiti pozornicu, razglas i rasvjetu.

Ubuduće će se tako u osobitom ambijentu srednjovjekovnog zamka na kvalitetniji način održavati festivali i koncerti. Gradonačelnik je na kraju prijema pohvalio obostrano
uvažavanje te profesionalno i korektno izvještavanje svih izvjestitelja (Pazinštinu, osim Glasa Istre, pokrivaju novinari Radio Pazina, Radio Istre, Radio Pule, TV Istre te La
Voce del Popola). Predsjednik Gradskog vijeća Stjepan Gabrić iz suparničke koalicije pridružio se pohvalama istaknuvši vrlo dobru suradnju Gradskog vijeća s   gradonačelnikom i stručnim službama, a svi su zajednički zaključili da su međusobni odnosi, suradnja i transparentnost rada u globalu dobri, ali i da uvijek mogu biti  kvalitetniji.

Glas Istre, 16. studenog 2011.

1 komentara na “Dvorana opet pred gradnjom?”

  1. Demagog napisao:

    Dao Bog da Krulčić nije demagog !

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.