Dvostruki program u pazinskoj galeriji

Povodom Dana Grada Pazina Društvo likovnih stvaratelja Pazin u subotu 01.06.2019. u LG galeriji organizira dvostruki program, humanitarnu akciju „Pazin plete za djecu Afrike“ te promociju novog kalendara udruge i otvorenje prateće izložbe fotografija pod nazivom „Naš potok“ .

Program započinje u 9,30 sati okupljanjem zainteresiranih građanki i građana kada će se započeti s pletenjem za djecu Afrike zaraženu virusom HIV-a. Dio je to svjetske humanitarne kampanje „Knit-a-square“ kojom se oboljeloj djeci, najčešće siročadi nastoji pružiti nešto topline kako kroz ispletene dekice tako i iskrene ljudske humanosti. Plesti će se kvadratići koji se kasnije spajaju u patchwork dekice, grijači za ruke i kapice. Dobrodošli su svi, iskusni i neiskusni pletači i pletilje, najvažnija je dobra volja. Za početnike je osigurana poduka, a potrebno je ponijeti igle za pletenje ili kukice br. 4-6. Za one koji ih nemaju osigurati će ih organizator, kao i materijal za pletenje te marendu i osvježenje. Radi pravovremene organizacije manifestacije potrebno je prijaviti se  do petka, 31.05.2019. na [email protected] , na 098-762671 (Dario) ili putem facebook stranice DLS Pazin.

U 11 sati održati će se promocija novog kalendara udruge i otvorenje popratne izložbe fotografija pod nazivom „Naš potok“. Posebnost ovog kalendara je da obuhvaća razdoblje između dva Dana Grada Pazina odnosno od 01.06.2019. do 31.05.2020.

Za dobro raspoloženje pobrinuti će se Domski bend Motovun. Obje ove manifestacije provode se u partnerstvu s pazinskom podružnicom Sindikata umirovljenika, a financijski ih podržava Grad Pazin.

Dobrodošli!

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.