Edukacija o poduzetništvu i upravljanju projektima za pazinske i labinske učenike elektrotehničke struke

U okviru provedbe projekta „Unaprjeđenje sadržaja elektrotehničke grupe predmeta – USEGP“, financiranog bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala u ukupnom iznosu od 1.042.419,00 kuna, čiji je nositelj Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile iz Pazina, uz partnere srednju školu Mate Blažine iz Labina, Grad Pazin i Udruženje obrtnika Pazin, u tijeku je održavanje edukacije učenika elektrotehničkog smjera iz područja osnova poduzetništva i upravljanja projektima.

Edukacijski ciklus provodi se u okviru izvannastavnih školskih aktivnosti, a sastoji se od tri predavanja u trajanju po 2 školska sata tjedno. U pazinskoj Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile predavanja su započela 18. veljače i završena 03. ožujka, dok se u labinskoj srednjoj školi Mate Blažine započelo s radionicama 24. veljače i nastavlja tijekom sljedećeg tjedna. Na predavanjima sudjeluju grupe od 10 učenika iz svake škole, iz 4. razreda pazinske strukovne škole, smjera tehničar za elektroniku, odnosno iz 3. razreda labinske škole razrednog odjela elektrotehničar – mehatroničar.

Na prvom predavanju učenici su upoznati s osnovama poduzetništva i razvojem poslovne ideje, na drugoj radionici stekli su osnovna znanja o poslovnom planu te imali priliku razraditi vlastite poslovne ideje, dok su se na trećem predavanju pobliže upoznali s projektnim menadžmentom. Predavači učenicima su njihovi profesori iz strukovne elektrotehničke grupe predmeta i profesorica engleskog jezika i informatike, tj. članovi radne skupine za provedbu projekta koji su i sami pohađali i uspješno završili edukaciju tijekom proteklih mjeseci.

Glavni cilj ovih edukacijskih ciklusa, u okviru kojih su ciljne skupine profesori i njihovi učenici, je unaprjeđenje i jačanje kompetencija nastavnog osoblja te razvoj i poticanje poduzetničkih kompetencija i projektnog pristupa kod učenika strukovnih škola, s ciljem bolje pripremljenosti i konkurentnosti za tržište rada.

Po završetku predavanja učenici će uz stručnu podršku svojih mentora sudjelovati u međuškolskom natjecanju dviju partnerskih škola u pripremi poslovnih ideja i projekata, a rezultati natjecanja bit će objavljeni u okviru završne konferencije projekta u travnju.
U privitku dostavljamo nekoliko fotografija s održanih edukacija i radionica s učenicima.

Više informacija o projektu USEGP dostupno je na http://www.gssjd.hr/eu-projekt/usegp/.

iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.