Edukacija za koordinatore volontera „Upravljanje radom volontera“

2Volonterski centar Istra (VCI) organizira edukaciju za koordinatore volontera pod nazivom „Upravljanje radom volontera“ koja je organizirana u dva modula. Prvi modul će se održati u Pazinu, u prostoru Društvenog centra Veli Jože 154. brigade Hrvatske vojske 5 i to 21.03.2014. (petak) od 9,30 do 18 sati i 22.03.2014. (subota) od 9 do 14,30 sati. Voditeljica edukacije je Danijela Ustić (Volonterski centar Istra), socijalna pedagoginja s više od 10 godina iskustva rada s volonterima u različitim organizacijama. Sudionici edukacije steći će osnovna znanja za kvalitetan rad s volonterima.

Edukacija je namijenjena osobama koje osmišljavaju, koordiniraju i prate rad volontera u različitim organizacijama koje u svoje aktivnosti uključuju volontere u nastojanju da podignu kvalitetu usluga korisnicima ili doprinesu općoj dobrobiti zajednice. U edukaciju se mogu uključiti osobe koje žele unaprijediti svoj rad s volonterima, kao i osobe koje još nemaju iskustva u radu s volonterima, a u skorijoj će budućnosti postati koordinatori volontera u svojoj organizaciji. Za najveću učinkovitost edukacije poželjna je zainteresiranost polaznika za rad s volonterima, kao i odlično poznavanje djelovanja organizacije u kojoj radi (ili će raditi) s volonterima.

Program edukacije organiziran je u dva modula, svaki u trajanju od dva dana (efektivno 20 sati edukacije). Metode koje se koriste zahtijevaju od polaznika visoki stupanj aktivnosti, a uključuju interakcijske vježbe, diskusije, rad u malim grupama i kraća izlaganja, zbog čega je broj polaznika u jednoj grupi ograničen na 16 osoba. Između modula polaznici samostalno obavljaju određene zadatke vezane uz sadržaje edukacije (oko 4 sata samostalnog rada). Svaki polaznik dobit će popis korisne literature i materijale korištene na edukaciji koji mogu biti korisni u kasnijem samostalnom radu s volonterima.

Polaznicima se preporučuje da budu prisutni na oba modula odnosno cijelo vrijeme trajanja edukacije. Po završetku edukacije polaznici koji su sudjelovali u najmanje 80% edukacijskih aktivnosti dobivaju potvrde o završenoj edukaciji za koordinatore volontera s navedenim brojem sati i sadržajima edukacije.

Za sudjelovanje u edukaciji (za oba modula) možete se prijaviti slanjem ispunjene prijavnice (u prilogu) na e-mail [email protected]. Prijave se primaju do 20. ožujka 2014. ili do popunjavanja grupe. Grupa je popunjena kada je prijavljeno najviše 16 osoba.

Molimo da prijavite najviše dvije osobe iz iste organizacije, a eventualni interes za uključivanje većeg broja osoba iskažete posebno kako bismo lakše planirali sljedeće cikluse edukacije za koordinatore volontera.

Edukacija za koordinatore volontera „Upravljanje radom volontera“ provodi se uz financijsku podršku Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije te Ministarstva socijalne politike i mladih kroz projekt „Razvoj volonterstva u Istri“ koji Volonterski centar Istra provodi u partnerstvu s Gradom Pazinom, udrugom Suncokret – Pula i Gradom Pulom.

Više informacija o edukaciji i sadržajima modula možete pronaći u prilozima. Dodatne informacije dostupne su na e-mail [email protected] ili mobitel 099 211 0754 (Elvis Fekete).

Prijavnicu i program preuzmite na pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.