Edukativni posjet pazinskih školaraca gradskoj upravi

Danas (29.03.2012.) su tri razreda pazinske osnovne škole posjetila zgradu gradske uprave i održala prigodni posjet s gradonačelnikom Renatom Krulčićem koji im je u kratkom predavanju na djeci prihvatljiv način predstavio rad i organizaciju gradske uprave s posebnim naglaskom na veće kapitalne projekte i programe.

Ispred gradske uprave učenike je dočekao i pročelnik Boris Demark, a učenike drugog razreda pazinske škole predvodile su učiteljice Marija Antić, Livija Žufić i Tanja Maligec te osobna asistentica Martina Fabijan. U svom je izlaganju Krulčić uz powerpoint prezentaciju istaknuo izgradnju nove gradsko – školske sportske dvorane čija bi gradnja po očekivanoj proceduri trebala krenuti na jesen, dobivanje lokacijske dozvole za novi Dom za starije i nemoćne kapaciteta do 120 osoba, Autobusnog kolodvora, uređenja kružnog toka na Štranjgi, dogradnju škola s tendencijom da djeluju u jednoj smjeni, uređenje gradskog trga, revitalizaciju starog dijela grada, izgradnju Centra za bioraznolikost i ruralni razvoj Istre na Gortanovom brijegu, razvoju poduzetničkih zona u Ciburima, Podbermu i „Pazinki“ te drugim aktualnim projektima.
Najavio je proslavu 1. svibnja u vojarni gdje se je nadovezao na rad udruga koje tamo djeluju i studija poduzetništva riječkog Veleučilišta. Uz to, predstavio je rad svih odgojno-obrazovnih institucija u gradu.
Među brojnim programima koje vodi Grad Pazin posebnu je pažnju posvetio Archeosu, Danima Julesa Vernea, Kući za pisce, Seenetu, Danima meda, Istrakonu, Danima fantastične književnosti, Trad IN Etnu, Sedam dana stvaranja itd.
Učenici su prije susreta na nastavi s učiteljicama uvježbavali pitanja, postavili su ih u posljednjem dijelu susreta, nakon čega su gradonačelniku predali prigodan poklon.

www.pazin.hr

1 komentara na “Edukativni posjet pazinskih školaraca gradskoj upravi”

  1. Gideon napisao:

    da, jedino djeci još može prodati takve priče…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.