Edukativno druženje udruga za osobe s invaliditetom u kampu Mon Perin

U kampu Mon Perin 14.7. održala se prva edukacija o dobrobitima terapijskog jahanja na ranchu Albachiara. Edukacija je dio cjelogodišnjeg projekta odobrenog i sufinanciranog temeljem Javnog natječaja za financiranje projekata iz područja zdravstva i socijalne skrbi u Istarskoj županiji za 2016.godinu, koji provodi Udruga Philipos iz Pule, u partnerstvu sa Udrugom Hoću-Mogu iz Pazina, pod nazivom: ” Terapijskim jahanjem do boljeg psihofizičkog zdravlja osoba s invaliditetom”.

Pored članova Udruga koje provode sam projekt, posjetila nas je i Udruga osoba s invaliditetom grada Opatije, čiji su članovi neposredno prije same prezentacije odradili i kupanje na obližnjoj plaži.
Edukacija se sastojala od teorijskog ( prezentacija i razgovor) i praktičnog dijela (jahanje i vježbe na konju). Nakon iscrpnog predavanja, zabave nije nedostajalo; naime, najmlađi su skakali na trampolinu, igrali se s loptama, a neki se i okupali u moru. A da bi druženje i edukacija bila potpuna, uslužni i nasmijani djelatnici restorana-rancha Albachiara su nas dobro nahranili i ispunili nam sve želje što se hrane i pića tiče.

Edukaciju je održala Kosjenka Mikulčić, magistra kineziologije, specijalizirani kineziterapeut, koja je ujedno i nastavnica TZK, licencirana trenerica jahanja te predsjednica Udruge za terapijsko jahanje PHILIPOS.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.