Eko dan GSŠJD: Kreativno i edukativno

Još jedan kreativan, edukativan i originalan eko-projektni dan deveti se put odvijao jučer u Gimnaziji i strukovoj školi Jurja Dobrile, gdje su učenici umjesto redovne nastave predstavili rezultate 30-ak ekoloških radionica.

I ovogodišnja tema oslanjala se na etnologiju, posebice tradicionalnu kuhinju u vrijeme najpoznatijih blagdana. Pojedini razredni odjeli obradili su neke od općih ekoloških tema, a predstavili su ih kroz zabavne skečeve ili poučne prezentacije. Bilo je vidljivo da su učenici i njihovi mentori ozbiljno prionuli praktičnim radionicama.

Školski žiri, odnosno Nina Šperanda, Marinka Burić i Eva Bulić, nagradio je najkvalitetnije učeničke eko-fotografije. Najboljom je proglašena “Novi život u sigurnim rukama” Dennis Mogorović (nagrada 500 kuna), druga nagrada pripala je fotografiji “Dišem” autorice Ane Pilat (300 kuna), a treća “Svijetu na dlanu” Viktorije Knapić (200 kuna). Supetarski travar Franko Frenki Zgrablić u školskom je holu učenicima govorio o važnosti samoniklog povrća i aromatičnih biljaka u prehrani i liječenju bolesti, dok je Tinjanka Darinka Družetić nudila učenicima različite vrste kruha i žitarica.

Za goste i djelatnike škole maturanti kuhari i konobari te stručni učitelji iz rovinjske Strukovne škole Eugena Kumičića pripremili su bogatu eko-marendu, a dan je završio plesnom zabavom uz nastup školskog benda i plesne skupine. Istovremeno pazinski gimnazijski odbojkaši i rukometaši su u Rovinju odmjerili snage sa sportašima iz partnerske rovinjske škole.

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.