Eko kino srijedom

U sklopu projekta ” Potok znanja” pazinske Udruge 5R, a u suradnji s Gradskom knjižnicom Pazin, svake srijede tijekom mjeseca rujna, organizirati će se eko kino u Gradskoj knjižnici Pazin. Projekcije filmova ekološke tematike, animiranih i dokumentarnih filmova, te edukativnih filmića i videa o recikliranju i iskorištavanju otpada predviđene mlađi uzrast (8-16 godina) prikazivati će se od 17:00 do 18:30, a projekcije za odrasle od 18:30 do 20:00 sati.

Program:
7.rujan
Kornjača – čudesno putovanje (80min): Dokumentarni film o maloj kornjači koja proživljava jedno od najnevjerojatnijih putovanja u prirodnom svijetu.
+ Branko Kockica : dječja emisija o ekologiji (25min) & edukativni video -Irina Kivela: ribice od tekstila

Zemlja smeća (90min):
Film prati brazilskog umjetnika koji živi u New Yorku, Vika Muniza, i njegov projekt na najvećem odlagalištu otpada na svijetu – Jardim Gramachu, nadomak Rio de Janeira (eng. titlovi)

14. rujan
Astroboy (90min): Crtani film o dječaku robotu s nevjerojatnim moćima. Priča koja pokazuje pozitivnu stranu robotike i kako se trebamo odnositi s tehnologijom.+ Reciklaža:edukativni filmić o problemu otpada (7min) & PINK EYE: fimo umjetnost

Velika tajna vode (100min): Dokumentarni film o naučnom istraživanju vode.

21.rujan
Nine/9 (80min): Naslovni lik, Devet, pomaže svom malom plemenu da poraze razorne mehaničke monstrume koji obitavaju post-apokaliptički svijet.
+ Crtani filmić o reciklaži ambalaže (5min) & video – Željka Gradski : lica na drvetu

Pretty Diana (45min): Ciganska reciklažna saga o Romima s beogradske periferije koji preuređuju stare Dijane i Spačeke (eng. titlovi !!)

28.rujan
Wall – e (90min): priča o malom robotu i životu na Zemlji nakon odlaska ljudi zbog prevelike zagađenosti planete.
+ Reciklaža nije blamaža : edukativni filmić (7min) & video-Tomislav Zidar : jobotići – reciklirani elektonički dijelovi

Nine/9 (80min): avanturistički animirani film o postapokaliptičnoj noćnoj mori u kojoj je cijelo čovječanstvo u opasnosti.

iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.