Eko tjedan u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile

Gimnazija i strukovna škola Jurja DobrileEko tjedan se u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile obilježava svake godine početkom prosinca, a ove je godine organiziran od 24. do 28. studenog. Odvija se u organizaciji glavnog i izvršnog odbora „Eko moje škole“, a taj je naziv ova škola zaslužila 2001. godine.

Eko tjedan je započeo u ponedjeljak predavanjem »Voda u svemiru« u Plavoj dvorani škole Branka Radoša.
Utorak je bio rezerviran za sport, pa su učenici domaće škole u dvorani Pazinskog kolegija od 10 do 15 sati odmjeravali snage s učenicima porečke SŠ Mate Balote i rovinjske SŠ Zvane Črnje, djevojke u košarci, a mladići u nogometu.
U srijedu je predavanje održala Milena Radošević iz udruge Zelena Istra »Kako se odnosimo prema otpadu?« u Plavoj dvorani škole, a danas je u istoj prostoriji u 13 sati održana tradicionalna učenička parlaonica na aktualnu temu »Štednja u svjetlu ekonomske krize«.

Sutra u petak, u završnom projektnom danu, učenici će na temu »Budi cool, štedi fool« sudjelovati u radionicama te prezentaciji radova s radionica, a sve će završiti zabavom uz školsku vokalnu skupinu “Rožice”, plesnu skupinu i školski bend.

Gosti projektnog dana su ljubljanska Srednja šola za elektrotehniko in računalništvo te rovinjska Strukovna škola Eugena Kumičića.

www.gssjd.hr
www.pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.