Ekološki incident u bivšem vojnom skladištu Loke

IncidentEkološki incident 8. studenoga dogodio se u bivšem vojnom skladištu na Lokama u Pazinu, rekao je Rimanić, koji je tu informaciju dobio od službe 112. Kamion Ecooperative tamo je neovlašteno ispraznio mješavinu tehnološke masti i vode, što je vidio jedan Pazinac i nazvao 112.

– Inspekcija je zatekla aktere incidenta na mjestu nedjela, a protiv uključenih u incident će se po službenoj dužnosti provesti zakonski postupak, veli Rimanić.

Tlo je sanirala ovlaštena tvrtka. Bivše je skladište u vodoplavnoj zoni Pazinčice i prvoj zoni zaštite u županiji.

– Postupak kojim se uzurpira državno zemljište za nesavjesno odlaganje opasnih, a možda i otrovnih tvari ukazuje na sumnjivu moralnost i stručnost tvrtke kojoj je Ministarstvo dalo dozvolu za baratanje za okoliš i ljude vrlo opasnim tvarima, jasan je Rimanić.

Zalaže se za očevid inspekcije nad, kako veli, »neuvjetnim skladištenjem opasnog otpada u zoni Pazinke« i povlačenje dozvole Ministarstva.

S. BENIĆ

www.glasistre.hr

8 komentara na “Ekološki incident u bivšem vojnom skladištu Loke”

 1. tomcub napisao:

  Kakva je to firma ta Ecooperativa?? Mast tako ispuštati u prirodu i još na tom mjestu, može li im se kako stati na rep, gradonačelnik se trudi svaka čast.

 2. dandjelo napisao:

  Mislim da će bit potrebno napravit neki prosvjed. Pa oni bi se cijeli preselili u Pazin. Ma i ovo je previše.

  1. tomcub napisao:

   Pa ajmo, postoji li u Pazinu neka Eko udruga da ona povede? Ako ne nema veze opet se može. Da počnemo, pazinjani jeste li za prosvjed?

 3. cesko napisao:

  koji likovi?!!! pa ovo je skoro nevjerojatno. ekipa ih napada i nadzire od kad su došli, a oni “saniraju” otpad u zaštićenoj zoni tu nama pred nosom!? hehe, pa svašta stvarno..

  da, ja san za prosvjed isto!! mi se čini kao logičan slijed: oni nama -> mi njima

 4. Anonimno napisao:

  Još nas kao pokušavaju podmitit s nekih 230 radnih mjesta kako piše u glasu, pa će prije bit 230 bolesnih obitelji, kao u Potpićnu.

 5. Anonimno napisao:

  ča in ni žal to delat??? Kako moru tako bez beda zagađivat….. nevjerojatno

 6. Anonimno napisao:

  treba radikalne mjere uvest GLAVU NA COK I ĆA ŠNJIMA

 7. Lino napisao:

  Neka dojdu, ali neka se i nasele sa svojim obiteljima, pa recimo od loka do pazinke. Baš me zanima di ti ljudi sada žive?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.