Ekološki incident u Pazinki: Otrovana dvojica radnika

Otpad u PazinkiSilvije Matić (28) i Branko Udovičić (34), zbog trovanja otrovnim parama hitno su prebačeni u pulsku Opću bolnicu. U krugu bivše tvornice Pazinka došlo jer do ekološkog incidenta nakon što su djelatnici Eko operativa jutros oko 10 sati pretakali otrovni otpad. Otrovne pare počele su se širiti zrakom i došle do radione tvrtke Lagro za obradu kamena u kojoj su bila dvojica radnika.

– Moji dečki bili su u radioni u tom trenutku. Otrovne pare počele su se širiti zrakom i njima je jako pozlilo. Počeli su povraćati, i odmah su Hitnom pomoći iz Pazina prevezeni u pulsku bolnicu. Dobili su infuziju i izvađena im je krv, a na sreću izvan su životne opasnosti.To su odlični radnici, pravi dečki i jako mi je krivo zbog svega – rekao je vlasnik Lagra, Mladen Benčić.
Policija kaže kako se okolnosti još utvrđuju, a u Pazin je upućena inspekcija zaštite na radu, vatrogasci koji su ispitivali teren te policija. Pazinski gradonačelnik Neven Rimanić ogorčen je postupkom tvrtke Eko operativa.

– Eko operativa nema niti minimalne uvjete za rad, struju i vodu. Ministarstvo zaštite okoliša je upoznato s njihovim načinom rada, a netko im je ipak dao dozvolu. Onaj tko je to učinio neka odgovara za ovaj incident. Ova je lokacija blizu vodotoka rijeke Pazinčice, i ovakvi incidenti prijete onečišćenju vodotoka – rekao je Rimanić, dodavši da Uganda ima bolje zakone od Hrvatske.

24sata.hr

9 komentara na “Ekološki incident u Pazinki: Otrovana dvojica radnika”

 1. lipi moj napisao:

  katastrofa
  ča se sve događa u oven pazinu

 2. tomcub napisao:

  vikendom nismo cijeli dan pred kompjuterom pa ne možemo na vrijeme reagirati, ne morate odmah dizati paniku, netko je točno napisao da ćemo izbrisati kad se vratimo

 3. Anonimno napisao:

  ok, sve 5.

 4. Anonimno napisao:

  Što god se ovdje desilo, ja ne mogu vjerovat da grad nema ingerencija ne dopustit rad ecooperativi… Mislim da se uvijek može nać neko rješenje i da Gradu nisu baš toliko vezane ruke. Treba imat i muda malo pa napravit oštro neke stvari, a ne samo gunđat. mislim na gradsku vlast.
  Pazinska je javnost s druge strane, opet nedovoljno zainteresirana da se napravi pritisak. dokaz tome je i glupa plinijevska ladonja, koja je zaintresirala ljude za 40-ak komentara, dok ih ovdje kao komentar ima 3. Sramota, Pazinci

 5. lol napisao:

  Forši bi neki treba dat otkaz

 6. Anonimno napisao:

  imamo sve baš sve da budemo eko grad
  ma kad brižni sirote nanke kante za smeće ne moremo stavit pred vrata,u parkove itd.
  pazinjani zbudite se
  bale su super
  ma ča fali pazinu
  ajmo mladi revolucija štrajk pobuna
  imamo potok jamu boške itd

 7. Anonimno napisao:

  a dokle ćemo prigovarat i niš ne napravit?
  ima načina, kako se to kaže za “gradjanski neposluh”.
  ajmo skupit potpise-peticija protiv tega smeća u našem gradu pa poslat tim foteljašima u ministarstvo i našimau gradu…ajmo protestirat pred to skladište. ili još bolje im blokirat ulaz, posadit malo zelenila pred vrata?!?
  ima načina samo se treba mrdnut, a ki će ako ne mo sami!

  1. Anonimno napisao:

   Ajmo ća, svi na fotelje pred Pazinku, a ti donesi pivo i telku da možemo gladat prvenstvo. O. K.

  2. pazinjanki napisao:

   ajmo se nagdje nac…anonimusi …i..akcija

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.