Elvis Berton izlaže u Austriji

berton-elvis.jpgU organizaciji umjetničkog društva Innviertler Künstlergilde, jednog od najstarijih i najuglednijih u Austriji, proteklog je petka u Schlossgalerie u Schärdingu otvorena izložba „bzw. / Beziehungweise: Künstlerische Wahlverwandtschaften“ na kojoj sudjeluje i pazinski likovni umjetnik Elvis Berton. Riječ je o izložbi na kojoj izlažu dva člana tog društva i dva gostujuća umjetnika koji svoje radove postavljaju u relaciju, bilo da se radi o zajedništvu i srodnosti ili pak napetosti između dva autora, uz uvjet da su umjetnici prijatelji te da se međusobno poštuju, istaknuli su kustosi izložbe Andreas Sagmeister i Thomas Weber.

Berton izlaže kao gost akademskog kipara i sveučilišnog nastavnika Rolfa Lavena iz Beča, s kojim je suradnju započeo 2014. godine na likovnom simpoziju u Francuskoj, nastavio u Slovačkoj, a potom i u Pazinu gdje su u lipnju ove godine priredili zapaženu zajedničku izložbu u Muzeju grada Pazina.

Osim Lavena i Bertona, u projektu sudjeluju i austrijska umjetnica Ines Höllwarth te njezina gošća Gabriele Berger.

Berton je na izložbi, koja je postavljena na tri etaže galerije, predstavio izbor slika iz višegodišnje karijere uključujući cikluse „Akrilna šuma“ i „Polja“, skulpture iz ciklusa „Mali čempresi“ i „Glave“, te zajedničke slike s Lavenom u tehnici akrila na platnu, nastale na njihovim međunarodnim susretima.

Izložba u gradu Schärdingu u Gornjoj Austriji, smještenom uz rijeku Inn na samoj granici s Njemačkom, ostat će otvorena do 25. listopada 2015.

Elvis Berton rođen je 1970. u Pazinu. Izlaže od 2000. godine na dvadeset i šest samostalnih i više od šezdeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu: Beč, Halbenrain, Schärding (Austrija), New York (SAD), London (Velika Britanija), Czestochowa (Poljska), Doetinchem, Ulft (Nizozemska), Tourves, Six Fours les Plages (Francuska), Dunajska Streda (Slovačka) Koper, Piran (Slovenija). Dobitnik je više nagrada i priznanja. Član je HDLU-a Zagreb i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i stvara u Pazinu.

regionalexpress.hr

1 komentara na “Elvis Berton izlaže u Austriji”

  1. Anonimno napisao:

    Bravo! Čestitke…

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.