Elvis Berton na manifestaciji “True Colors” u Beču

Proteklog vikenda u bivšoj tvornici F23 u Beču održana je međunarodna umjetnička manifestacija „True Colors – like a creative space“ na kojoj je sudjelovao i likovni umjetnik iz Pazina Elvis Berton kao jedini hrvatski predstavnik.

Ovaj dvodnevni događaj ugostio je devetero umjetnika i nastavnika iz Austrije, Kine, Hrvatske, Njemačke, Italije i Švicarske koji su održali otvorene radionice iz raznih umjetničkih područja: crtanja, slikanja, kiparstva, kaligrafije, grafike, fotografije, filma, plesa i drugih, s ciljem da svojim artefaktima i raznim aktivnostima oplemene prostor bojom i životom. Kreativnost je bitna karakteristika čovjeka, čime je ovaj događaj namijenjen svakome tko ima otvorenost da se uključi u kreativne procese surađujući s drugima, istaknuli su organizatori. Berton je održao tri radionice na kojima je zajedno sa sudionicima slikao „beštije“, imaginarna bića sastavljena od dijelova raznih životinja kao reakciju na degeneričko društvo s poremećenim vrijednostima. Osim radionica na kojima su posjetitelji otkrivali i razvijali kreativnost, u velikom prostoru bivše tvornice održana je i skupna izložba svih sudionika manifestacije. Sudjelovali su Annemarie Baumgarten, Elvis Berton, Ciro, Johanna Gundula Eder, Bernhard Münzenmayer, Kwok Hung Lau, Rolf Laven, Georg Lebzelter i Roswitha Oberfeld. Svoju izlagačku aktivnost Berton nastavlja već idućeg tjedna samostalnom izložbom u labinskoj galeriji Alvona.

Elvis Berton rođen je 1970. u Pazinu. Izlaže od 2000. godine na dvadeset i osam samostalnih i više od šezdeset skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu: Beč, Halbenrain, Schärding (Austrija), New York (SAD), London (Velika Britanija), Doetinchem, Ulft (Nizozemska), Koper, Piran (Slovenija), Paris, Tourves, Six Fours les Plages (Francuska), Czestochowa (Poljska), Dunajska Streda (Slovačka), Venecija, Palermo (Italija, Sarajevo (BiH). Dobitnik je više nagrada i priznanja. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Živi i stvara u Pazinu.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.