Elvis Berton u New Yorku

berton-elvis.jpgPazinski likovni umjetnik Elvis Berton, sudjelovat će u veljači iduće godine na skupnoj slikarskoj izložbi „Inter Imago 2“ u New Yorku zajedno s još jedanaest odabranih umjetnika iz Hrvatske. Izložba će se održati u MC Gallery-u na Manhattnu od 18. do 25. veljače 2011. u organizaciji splitske agencije Peti element, a okupiti će recentne radove hrvatskih umjetnika, slikara kojima je primarna umjetnička okupacija dvodimenzionalna štafelajna slika i koji svojim djelima ukazuju na neiscrpnost i nužnost slikarskog izričaja.

Ohrabreni izuzetnim interesom američke publike s prve izložbe „Inter Imago New York“ održanoj u lipnju ove godine, organizatori su se odlučili na realizaciju još jedne umjetničke manifestacije ne bi li dvanaest novih hrvatskih slikara dobilo priliku prezentirati svoja djela inače vrlo zahtjevnoj američkoj publici. Prema izboru tročlanog stručnog žirija, Berton će u New Yorku predstaviti tri rada iz recentnih ciklusa akrila na platnu „Čempresi“ (2010.), „Limuni“ (2010.) i „Akrilna šuma“ (2008.).

Elvis Berton je rođen 6. siječnja 1970. u Pazinu. Likovnim stvaralaštvom bavi se od 1996. godine dok je s izlaganjem krenuo prije deset godina (2000.). Od tada, svoje je radove prezentirao na trinaest samostalnih i tridesetak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu (Austrija, Nizozemska, Slovenija) te je uz to dobitnik brojnih nagrada i priznanja. Od 2008. član je HDLU-a Zagreb, stoji u priopćenju za medije.

4 komentara na “Elvis Berton u New Yorku”

 1. ABC napisao:

  Bravo Elvis, svaka čast i sretno!

 2. Platno napisao:

  Tako je, bravo i samo kreativno i neopterećeno dalje!

 3. sokol napisao:

  sretno!!!

 4. AkropoL napisao:

  najs najs

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.