Elvis Melkić među najboljima u Hrvatskoj

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja obradio je rezultate iz četiri ispita državne mature : psihologije , sociologije, logike i informatike. Riječ je o izbornim predmetima koji učenicima donose dodatne bodove pri upisu na željeni fakultet. Svi ispiti bili su u veljači. Najviše učenika, 4560, pristupilo je ispitu iz psihologije. Taj ispit nisu položila 602 učenika. Za ocjenu dovoljan test su riješila 11.134 učenika, dobar ih je dobilo 1163, vrlo dobar 1169, a odličan 492.

Ispit iz informatike polagalo je 2945 učenika. Njih 150 zaradilo je jedinicu, pa će najesen opet na ispit. Za dvojku je test riješilo 886 učenika, za trojku 928, za četvorku 698, a za peticu 283. Nitko od učenika nije riješio test u cijelosti. Ispit iz logike polagala su 283 učenika, a najboljih je bilo dvoje. Četiri kandidata su pala ispit, a petica je bilo 16. Sociologiju je od 889 kandidata palo sedmero. Za peticu je test riješilo 35 učenika. Predstavljamo vam neke od učenika koji su bili najbolji na maturi.

Elvis Melkić, Pazin, informatika: Spremam se za ispit još od prvog razreda

Nisam očekivao da ću biti među najboljima na državnoj maturi iz informatike – skromno kaže pazinski gimnazijalac Elvis Melkić, maturant Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina. On je, naime, na državnoj maturi na ispitu iz informatike od moguća 32 osvojio 31 bod i tako bio među pet najboljih u Hrvatskoj.

– Čuo sam da je netko iz naše gimnazije odlično riješio test, ali nisam ni pomišljao da sam to upravo ja – kaže Elvis. I ravnatelj prof. Josip Šiklić kaže kako nisu pomišljali da je to Elvis, jer je još jedan njihov učenik odlično riješio test i osvojio 30 od 32 boda. No, Elvis ih je sve iznenadio, a najviše, kako sam kaže, sebe. Prema njegovim riječima, test uopće nije bio težak, nego je bio na prošlogodišnjoj razini kad je pisao probnu maturu.

– Nisam se posebno pripremao, jer se mi u našoj gimnaziji za državnu maturu pripremamo od prvog razreda. Dobro smo kroz četiri godine školovanja izvježbali zadatke, puno naučili, pa smo prije mature još samo par sati dodatno vježbali. Zato mi nisu trebali posebna priprema i instrukcije – kaže mladi Pazinjanin. Dodaje i kako se bez dobre četverogodišnje podloge u samo mjesec dana učenja ne bi moglo ništa dobro napraviti. Za odličan rezultat zahvalan je i profesoricama Silvani Blečić Stambulić i Branki Mandić.

– Državna matura je izvrstan projekt, samo je problem u provedbi. Nije se smjelo dogoditi da maturu polažemo tijekom nastave – kaže Elvis koji bi se, ako želi, mogao izravno upisati na Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu.

jutarnji.hr – link na cijeli članak

4 komentara na “Elvis Melkić među najboljima u Hrvatskoj”

 1. supertalent napisao:

  bravo elvis!

 2. luka napisao:

  pest car si…

 3. Easy napisao:

  Bravo momčino!

 4. sisic napisao:

  Bravo Elvis, svaka cast!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.