Emil Daus ponovno kandidat za načelnika Cerovlja

2„Vjerujući da su mještanke i mještani koji žive na području Općine Cerovlje prepoznali naš rad, trud, poštenje, otvorenost u komunikaciji i transparentnost u radu tijekom mandata koji je na izmaku, odlučili smo se ponovno kandidirati i zatražiti njihovo povjerenje.

Uz mnoge svakodnevne poslove, održavanja postojeće infrastrukture i izvedene radove koje smo izvršavali do sada i koje ćemo izvršavati ubuduće, svakako želim istaći nekoliko ciljeva koje smo si postavili u slijedećem četverogodišnjem planu”, istaknuo je Daus, u nastavku postavljeni ciljevi i ostatak priopćenja za javnost:

1. Nakon definiranog prostornog plana tijekom ovog mandata, slijede pripreme za sufinanciranje izgradnje gospodarske infrastrukture u zonama Cerovlje (Pogon za punjenje meda i ostalih pčelinjih proizvoda, Poslovna te Sportsko rekreacijska zona)
2. Rekonstrukcija dječjeg vrtića i društvenog doma u Novakima
3. Nakon asfaltiranih oko 10 km u ovom mandatu, nastavlja se asfaltiranje cesta do svake naseljene kuće u općini
4. Pokrivenost vodovodnom mrežom iznad 90% i izgradnja sustava kanalizacije u većim naseljima
5. Daljnja podrška lokalnoj poljoprivrednoj proizvodnji te koordinirani razvoj agro, lovnog, biciklističkog i kulturnog turizma

Dok se ne stvore preduvjeti za stvaranje dodatne vrijednosti u svojoj zajednici, većinu
sredstava potrebnih za realizaciju navedenih radova i aktivnosti osiguravat će se iz vanjskih izvora financiranja kroz kandidiranje kvalitetnih projekata, što smo već pokazali da znamo – u prvih 6 općina u zemlji kojima su odobrena sredstva IPARD-a, sufinanciranje projekata od strane nekoliko ministarstava u Vladi RH, ali i iz prekogranične suradnje te Regije Veneto i Istarske županije. Takvim načinom rada u ove četiri godine za realizirane projekte na području Općine Cerovlje dobiveno je gotovo 6 milijuna kuna iz vanjskih izvora financiranja.

Moja politika će biti, sukladno dosadašnjoj, politika dijaloga i kompromisa utemeljena na radu i odgovornosti, a osim što ću se predstaviti kao kandidat za načelnika, bit ću i nositelj liste IDS-a u Općini Cerovlje. Time želim poslati dvije poruke: da je zajednička politika kandidata za načelnika i kandidata za članove Općinskog vijeća te da kao nositelj liste preuzimam potpunu odgovornost za tim ljudi na listi za koje smatram da trenutno mogu dati najviše za sredine iz kojih dolaze.
O detaljnijim informacijama o programu i o samim kandidatima za članove Općinskog vijeća žitelje ćemo informirati uskoro.

Za sam kraj želio bi reći da sve što je učinjeno, što je započeto ili pripremljeno tijekom protekle 4 godine jer zapravo rad mnogih stanovnika ili prijatelja Općine Cerovlje. Ja sam imao samo tu čast i povjerenje žitelja da upravljam zajednicom. Takav način suradnje želim i tijekom slijedeće četiri godine. Zato će naš slogan biti: Nastavimo zajedno!

Kamenko Opatić, kandidat za zamjenika općinskog načelnika, kazao je:
Općina Cerovlje se u ovom mandatu mnogo otvorila javnosti, o njoj se ponovno pozitivno govori u medijima, što znači da se i nešto radi. Osim toga, žitelji se pravovremeno informiraju kroz razne načine informiranja koja smo im osigurali.

S obzirom da se moj rad, uz ostalo, temeljio na organizaciji ili koordinaciji općinskih događaja i aktivnosti, moram reći da sve manifestacije funkcioniraju besprijekorno, a neke od njih su postale nadaleko poznate. To je zasluga svih koji su uključeni u organizaciju, ali vjerujem da se slažu da je sadašnja općinska uprava kao partner i pokrovitelj mnogo pomogla u njihovoj kvaliteti i prepoznatljivosti. To će sigurno činiti i ubuduće, posebno po pitanju očuvanje bogate kulturne baštine i tradicijskih običaja ovog kraja, kako je istaknuto na pressici.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.