Energetski dan Grada Pazina

Dana 2. studenog 2016. održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljeno održavanje Energetskog dana Grada Pazina.
Konferenciji su prisustvovali Renato Krulčić, gradonačelnik Grada Pazina, Elvis Kliman, pročelnik upravnog odjela za komunalni sustav i prostorno uređenje Grada Pazina i Claudia Pučić, viša stručna suradnica za EU projekte.

U sklopu provedbe mjera Akcijskog plana energetski održivog razvitka, organizira se Energetski dan s ciljem podizanja svijesti građana o energetskoj učinkovitosti i korištenju obnovljivih izvora energije. Izložbeni dio raznih izlagača bit će u Spomen domu, a građani će imati priliku obići štandove s fasadnim sustavima i drugim materijalima koji doprinose uštedi u području građevinarstva, dok će u drugom dijelu biti izloženi proizvodi s područja rasvjete i obnovljivih izvora energije.

Pojedine tvrtke će biti na raspolaganju građanima i pružiti im informaciju o mogućnostima korištenja financijskih sredstava iz raznih fondova te natječajima kojima se potiče ulaganje u energetsku učinkovitost.

S početkom u 9,00 sati u Dvorani Istra razni predavači prezentirat će primjere dobre prakse, mogućnosti financiranja te prednosti zelene gradnje i korištenja obnovljivih izvora energije.

U 12,00 sati će se odabrati sretni dobitnici sponzorskih nagrada koji su točno odgovorili na „zeleno pitanje“ postavljeno na štandu Grada Pazina u Spomen domu gdje će na istom mjestu biti izloženi i nacrti s pozicijama novopredviđenih rasvjetnih tijela za naselja na području Grada Pazina, a više o samom projektu govorit će Gradonačelnik u 12,05 sati u Dvorani Istra.

Za najmlađe posjetitelje održat će se radionica u suradnji s Društvom “Naša djeca” i prezentacija vještina Biciklističkog kluba “TNT” Pazin.Početak programa je u 9,00 sati, a više o rasporedu pročitajte u prilogu.

iPazin.net

1 komentara na “Energetski dan Grada Pazina”

  1. Alisa u zemlji čudesa napisao:

    Mogli bi imati i dan zvona grada Pazina. Crkva malo dobiva novaca od svih gradjana RH pa trebaju još građjani Pazina dodatno financirati zvona na zvoniku. Bar smo imali mir do sada.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.