Energetski dani Grada Pazina

U petak, 21. travnja 2017. u Dvorani Istra Spomen doma u Pazinu, s početkom u 9,00 sati službeno će se otvoriti već tradicionalni Energetski dani u sklopu provedbe mjera Akcijskog plana energetski održivog razvitka.
Program Energetskih dana podijeljen je na dva dijela, izložbeni i edukativni. Izložba energetski učinkovitih proizvoda i usluga s ciljem postizanja ušteda bit će oba dva dana, kao i predavanja koja će biti u Dvorani Istra Spomen doma, a namijenjena su predstavnicima jedinica lokalne samouprave, poduzetnicima i zainteresiranoj javnosti.

Grad Pazin je potpisnik Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju čime se obavezuje smanjiti emisiju CO2 te predstaviti Plan prilagodbe klimatskim promjenama koji je trenutno u izradi u sklopu Life SEC Adapt projekta pa će u subotu, u 17:30 ispred Spomen doma biti predstavljeno “solarno stablo” koje je prvenstveno namijenjeno građanima za punjenje svojih mobitela i prijenosnih računala, ali i kao potvrda da Grad Pazin ima viziju grada koji podržava korištenje obnovljivih izvora energije.

Službeno zatvaranje Energetskih dana bit će u subotu, 22. travnja 2017.,  u koncertnoj dvorani Spomen doma u 18 sati gdje će se, simbolično na Dan planeta Zemlje, održati i završni koncert FAKS festivala na kojemu će sudjelovati brojni zborovi iz Hrvatske, Slovenije i Italije, a ulaz za sve posjetitelje je besplatan. Više o programu pročitajte ovdje.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.