Escape Castle Svetvinčenat – turistička atrakcija predstavljena studentima FET-a

U srijedu 12. listopada, studenti Fakulteta ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” (FET) i studenti Odjela za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli posjetili su Općinu Svetvinčenat. Posjet je organiziran u sklopu kolegija Marketing u turizmu i Marketing u kulturi i turizmu nositeljice prof.dr.sc. Danijele Križman Pavlović i asistentice mr.sc. Darije Božac Marjanović, a posjetu se pridružio i dr.sc. Oren Gil-Or, profesor s College of Management – Academic Studies (COMAS) iz Izraela, koji trenutno gostuje na FET-u.

U ime Općine Svetvinčenat studente je dočekao načelnik Dalibor Macan, koji je ovom prilikom istaknuo važnost povijesnog razvoja Općine, danas usklađenog sa planiranim razvojem mjesta i brendiranjem Svetvinčenta kao povijesnog kulturnog gradića i buduće turističke atrakcije. Macan je studente upoznao s jednim od strateški najvažnijih projekata za Općinu Svetvinčenat – projektom obnove i stavljanja u funkciju kaštela Morosini Grimani u Svetvinčentu. Nakon što su završeni radovi na sanaciji i obnovi zidina i kula uz pomoć EU fondova, opremljeni su i stavljeni u funkciju i ostali prostori – izložbeni prostor i infopunkt. Studentima je predstavljena najnovija atrakcija – Escape castle Svetvinčenat, jedinstvena, originalna igra koja je upotpunila turističku ponudu ovog živopisnog srednjevjekovnog mjesta.

U igri su se okušali studenti koji su se dokazali kroz sedam viteških iskušenja – odanost, hrabrost, vjera, pravednost, oprez, znanje i upornost – kako bi na kraju uspjeli izvući mač zabijen u stijenu. Ekipe od dvoje do petero igrača otkrivaju tragove i skrivene predmete s ciljem dešifriranja kodova i pronalaska izlaska.

Escape castle Sventvinčenat jedinstvena je turistička atrakcija koja se odvija u povijesnom ambijentu kaštela Morosini Grimani koji u sebi objedinjuje legende kao što je ona o vampiru iz Kringe i povijesne činjenice o navodnoj vještici Mariji Radoslović, pogubljenoj u Svetvinčentu 1632.godine.

Igor Macan upoznao je studente sa svim fazama planiranja ove jedinstvene inovativne i atraktivne turističke ponude kojoj je cilj stvoriti dodatan motiv dolaska turista u Svetvinčenat. Posebno je istaknuo ponudu prilagođenu obiteljima i djeci.

Općina je osnovala tvrtku Savičenta d.o.o. koja radi na osmišljavanju daljnih projekata ali i upravlja svim poslovima vezanim za Escape castle Svetvinčenat, vodi suvenirnicu, a pokrenula je i proces brendiranja vina Grimani i Morosini.

Ulaznica za igru Escape castle Svetvinčenat stoji 50 kuna, a boravak i prezentaciju projekta za 43 studenta u cijelosti je podržala Općina Svetvinčenat.

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.