Etno koncert Daria Marušića i Veje prebacuje se u Sveta srca

veja_clunia_2014Etno koncert Daria Marušića i etno skupine Veja, koji se večeras trebao održati u Malom rimskom kazalištu u sklopu Athene Festivala, zbog nestabilnih vremenskih uvjeta bit će upriličen u Svetim Srcima. Početak koncerta zakazan je za 20 sati. Cijena ulaznice iznosi 20 kuna. Ulaznice se već sada mogu kupiti na blagajni ispred Arene ili od 18 sati na blagajni u Svetim Srcima u Puli.

Dario Marušić rođen je 1957. godine. Djetinjstvo je proveo na selu, u sjevernoj Istri, u izravnom kontaktu s istarskom tradicijskom glazbom. Pod utjecajem „Folk Revivala“, već je u srednjoj školi počeo istraživati istarsku glazbu i sakupljati materijal, kojeg je kasnije objavio u brojnim člancima i tri knjige.

Etno skupina Veja dolazi iz Pazina. Svoje djelovanje usmjerava na istraživanje istarske tradicijske folklorne glazbe, koju potom izvode u modernim aranžmanima na raznim tradicijskim glazbalima iz čitavog svijeta. Do sada je Veja nastupila diljem Europe. Članovi su ove skupine: Goran Farkaš (vokal, mih, violina, gajde, kaval), Saša Farkaš (gitara, udaraljke), Marko Pernić (vokal, harmonika), Sebastijan Demark (bas gitara), Ljuban Rajić (cajon) i Marijan Jelenić (dizajn zvuka).

Cijeli će se program moći pratiti uživo putem live stream-a na adresi: http://www.atheneproject.com/hr/emisije

Današnjim programom završava Athene Festival – posebni europski kulturni program pod nazivom “Ljeto u antičkim teatrima”. Detaljnije informacije o ATHENE projektu dostupne su na web-stranici ovog programa: http://www.atheneproject.com/hr Ovaj projekt je financiran uz potporu Europske komisije Projekti: Culturnet i Athene.

ORGANIZATORI: Arheološki muzej Istre, Turistička zajednica grada Pule, Grad Pula, JU Pula Film Festival
Medijski partneri: Glas Istre, Radio Pula, Radio Istra, La Voce del Popolo, Radio Maestral, Regional Express

regionalexpress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.