EU fondovi – mogućnosti za infrastrukturne projekte u domeni vodnog gospodarstva

Žminjska tvrtka Rudan organizirala je za svoje poslovne partnere Vodovodne sustave s područja Istre i Kvarnera poslovnu edukaciju pod nazivom EU fondovi – infrastrukturni projekti. Edukacija je održana 18. siječnja u Rijeci pred tridesetak polaznika edukacije.

Edukacijsko predavanje započelo je uz predstavljanje EU projekata općenito. U nastavku je bilo govora o IPA programu u Hrvatskoj, a predstavljena su načela EU financiranja i politiku prema zemljama kandidatima, IPA komponente, mogućnosti i uvjeti financiranja projekata u pretpristupnom razdoblju. Na kraju su predstavljeni strukturni fondovi u Hrvatskoj, odnosno očekivane mogućnosti u punopravnom članstvu.

Stručni predavač Mirta Vukelić, istaknula je na kraju edukacije koje su mogućnosti za vodno gospodarstvo na programskom nivou – financijska perspektiva 2014-2020. Očekuje se početak rada na OP-jevima od lipnja 2012.godine, a za očekivati je širenje područja intervencija, posebice na energetiku (s obzirom na EU trendove i pokušaj da se uključi već prvu generaciju OP-ja), tako da potencijalni korisnici trebaju kontinuirano pratiti proces, surađivati s resornim ministarstvima, uključivati se u radne skupine i javne konzultacije.

barkun.hr

Oglasi
Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2020.