Europejac te siluje i još mu platiš 180 eura

Na povratku s aerodroma Ronki, 6. siječnja, sina i unuke vozio je prijatelj jer moj auto nema zimske gume. Pošto mi Istrani poznajemo staru cestu, kao i Talijani, njome se vozimo i izbjegavamo za par kilometra platiti harač (vinjetu).

Neposredno nakon prijelaza granice (Italija-Slovenija) cijelu kolonu (hrvatske i talijanske registracije) pretiče slovenska policija i Hitna pomoć. Nakon nekog vremena na cesti je policijska blokada koja sve automobile preusmjerava na autocestu (vinjete) što pravno znači da ne dozvoljava daljnji promet starom cestom i daje nalog o novom pravcu.

Vozeći nekoliko stotina metara novom cestom ponovo zaustavljanje. Cijelu kolonu ovaj put zaustavlja državna služba koja kontrolira vinjete. Pošto nitko nema vinjete svi talijanski i hrvatski vozači daju iskaz da tom cestom voze po nalogu SLO policije. Međutom, oni ne prihvaćaju nikakve argumente već svima naplaćaju kaznu 180 EUR-a.

Revoltiran tim događajem zovem Radio TOTALNI (besplatan broj za informacije o događajuima na cesti) i gle čuda CENZURA. Ne žele objaviti podatak kako Dežela pljačka naše i talijanske građane i puni SLO kasu.

Za mene je ovo jeb… u glavu – čisto silovanje a kao žrtva to još moraš i platiti. Bitno je da naša ministrica, velika Vesna Pusić izjavljuje da je EU vladavina prava te da nemamo nikakve probleme sa Slovenijom. Malo sam se raspitao kod prijatelja (Buje-Umag-Trst) i saznao da je to gotovo redovita praksa. Za mene je to čisti fašizam, piše čitatelj.

ipress.hr

10 komentara na “Europejac te siluje i još mu platiš 180 eura”

 1. .. napisao:

  Valjda znaš da pas laje radi sebe a ne radi sela.

  1. ante napisao:

   šta baš za sve moramo okrivljavat EU? ovo je samo dokaz kako zemlje EU imaju priličnu slobodu da rade dosta toga bez ikakve kontrole i sankcija od zle njemačke ruke. Bili slovenci u EU ili ne, isti scenarij bi se bio dogodio. No, ta ista EU je reagirala na samovolju slovenaca i vršila pritisak da uvedu kraće vinjete (7-dnevne) kojih od početka nije ni bilo.

   1. taz napisao:

    Zle njemačke ruke? Hahaha

 2. .. napisao:

  Znaš ča Ante, sramota je da za u Trst moramo vozit po nekim zavijucima ili platiti ti njihovu vinjetu za par metara. Ti slobodno misli da će ti EU napravit bolji život. Bolji će bit samo za une u Briselu.

  1. ante napisao:

   ja ne vidim vezu između slovenskih vinjeta i europske unije. još malo ćemo počet govorit kako nam europska unija šalje daž iz italije.

   1. .. napisao:

    Ma meni se para da ti ne vidiš puno tega. Već smo skuplji nego u EU. Još će sve poskupjeti. Ti ne očekuješ da bi neku treba vratit bar nešto pokradenoga. Ni to EU ne zanima. Mene boli briga za položaj Hrvatske u EU ako položaju građana nisu bolji. U EU će studirati kao i uvjek oni koji imaje a ne oni koji nemaju. A tebi sreetno u EU koju nije briga za većinu nego za manjinu (veći dio lopovi).

   2. Iva napisao:

    Slovenija je u EU pa svakako ima veze. Šta reći, nego pljačka i nekultura. Inače za Island su govorili da nema alternative nego upravo kako im je vlada nalagala. Sjetite se, Island je bio u krizi. Ali narod je rekao ne i nije pristao da se banke saniraju s njihovim novcem. Banke su propale,bankari kažnjeni i Island se oporavlja. O tome se šuti strogo. Nađite članke i pročitajte.

    1. ante napisao:

     to znači kad uđemo u EU da ćemo odjednom biti kulturan i pametan narod? nećemo, bit ćemo onoliko kulturni i pametni koliko se oko toga sami potrduimo, jednako tako i slovenci, jednako tako i grci. Ja uopće ne žalim grčku, jer se oni u europskom okviru nisu htjeli mijenjati, a ni slovenci nisu skloni tome, pa se sad uzrujavaju jer su došli do točke kada im i jedni brižni hrvati (ne njemci, ne francuzi) kupuju najznačajnije firme. Puno toga ovisi samo o nama.

 3. Silikon napisao:

  “Zle njemačke ruke” :) Još povezuješ Njemačku s Hitleron.

 4. Anonimno napisao:

  Mi smo se puno promjenili u ovih 20 godina. Vlast je napravila sve da narod bude jadan i da kopa po smeću pa kao takvi nismo ni za kameno doba.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.