Europski tjedan kretanja u Pazinu

2Ove se godine Grad Pazin pridružio mnogim europskim i hrvatskim gradovima u obilježavanju Europskog tjedna kretanja na temu „Naše ulice, naš izbor“.

Tijekom cijelog tjedna održavat će se brojne aktivnosti namijenjene svim našim građanima i posjetiteljima, s ciljem unaprjeđenja kvalitete života.

Obilježavanjem Europskog tjedna kretanja želja je naglasiti važnost prihvaćanja zdravijih životnih navika poput kretanja te potaknuti na zdravije načine dolaska na posao, u školu, vrtiće, podsjetiti na važnost i blagodati boravka u prirodi te na mogućnosti za kvalitetniji život u urbanim sredinama.

U Europski tjedan kretanja, koji će se obilježiti u Pazinu od 16. do 21. rujna uključile su se brojne pazinske udruge i institucije koje će za svoje građane održati niz zanimljivih aktivnosti.

Program:

16. 09. 2014. UTORAK

od 9:00 do 10:30 sati – Trg slobode
Mjerenje šećera u krvi i krvnog tlaka, za sve zainteresirane građane – u suradnji s patronažnom službom Istarskih domova zdravlja – Ispostava Pazin.

17.09. 2014. SRIJEDA

10:00 sati – prostori Dnevnog boravka u Spomen domu
Predavanje gospodina Zvonimira Blaževića o Pazinskoj jami i šetnicama oko Pazina.

11:00 sati – okupljanje ispred Spomen doma i šetnja po pješačkoj stazi preko Mosta “Vršić” do bivše tvornice „Pazinka“ i natrag.

18.09.2014. ČETVRTAK
17:00 sati –Trg slobode (okupljanje)

Pješačenje u organizaciji Planinarskog društva Pazinka – od Trga slobode preko Rijavca uz bivšu tvornicu „Pazinka“ preko Mosta “Vršić” natrag na Trg slobode- voditeljica Patricija Jedrejčić.

19.09. 2014. PETAK

10:00 sati – zajedničko vježbanje ispred prostorija Društva tjelesnih invalida Pazin (bivša vojarna) za korisnike Dnevnog boravka, članove Društva tjelesnih invalida Pazin i sve zainteresirane građane.
10,30 sati – Trg slobode – prometno preventivna akcija

„Sigurno u školu s HAK-om“ – Osmišljenim edukativnim poligonom kretat će se polaznici prvih razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Pazin s ciljem edukacije i povećanja sigurnosti u prometu.

21.09.2014. NEDJELJA

Jednodnevno druženje članova Društva tjelesnih invalida Pazin na ranču Sv. Mikula u Sv. Petru u Šumi (rekreacija, vježbanje i jahanje na konjima dresiranim za jahanje osoba s invaliditetom), u organizaciji Društva tjelesnih invalida Pazin.

kulturistra.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.