EuroVita d.o.o. iz Pazina predstavila proizvodni pogon

Financijska direktorica EuroVite Kristina Baf, direktor Denis Ivančić i voditeljica projekta Andrea PančurIza EuroVite je intenzivno razdoblje od 21 mjeseca u kojem su primljena EU sredstva investirana u pogon za proizvodnju visokokvalitetnih dodataka prehrani za domaće i inozemno tržište. U planu je proizvodnja i lansiranje novih proizvoda na tržište, otvaranje novih tržišta i zapošljavanje.

Završna konferencija projekta „Modernom i efikasnom proizvodnjom do bolje konkurentnosti“ za koji je tvrtka EuroVita d.o.o. dobila bespovratna sredstva od Europske unije, održana je u srijedu 18. ožujka 2015. u sjedištu tvrtke u Pazinu. Konferencija je okupila važne predstavnike poslovnih i javnih tijela, klijente i poslovne partnere. Direktor Denis Ivančić i voditeljica projekta Andrea Pančur predstavili su EuroVitin projekt i proveli ih kroz proizvodni pogon i novi prostor tvrtke.

EuroVita d.o.o. bavi se razvojem, proizvodnjom, distribucijom i izvozom farmaceutskih proizvoda. Zahvaljujući bespovratnim sredstvima Europske Unije EuroVita je preselila u veći prostor i investirala u proizvodni pogon za proizvodnju visokokvalitetnih dodataka prehrani za domaće i inozemno tržište. U planu je proizvodnja i lansiranje novih proizvoda na tržište, otvaranje novih tržišta i zapošljavanje.

Naime, EuroVita je svoj projekt prijavila na natječaj u sklopu programa „Potpora jačanju konkurentnosti hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva“ koji je financiran u okviru IPA programa Europske unije za Hrvatsku – Regionalna konkurentnost. Cilj ovog natječaja bilo je jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika kroz ulaganja u energetski učinkovite tehnologije i proizvodne metode koje promiču zeleno gospodarstvo, te jačanje razvojnih potencijala za nove i konkurentne proizvode u skladu s eko i drugim međunarodnim standardima. U konkurenciji od preko 1000 zaprimljenih projekata, EuroVita i još 52 poduzetnika postali su korisnici bespovratnih EU sredstava. 19. lipnja 2013. godine direktor tvrtke Denis Ivančić na svečanoj je dodjeli ugovora u Ministarstvu gospodarstva primio darovnicu u iznosu od 155.000 EUR za projekt “Modernom i efikasnom proizvodnjom do bolje konkurentnosti”.

Eurovita d.o.o. trenutno ima devet zaposlenih. U zadnje četiri godine otvorene su i tvrtke EuroVita Slovenija, EuroVita Bosna, EuroVita Srbija i EuroVita Švicarska koja s poslovanjem kreće u rujnu ove godine. Svoje proizvode izvoze u Slovačku, Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru. U tijeku su pregovori za izvoz proizvoda u Alžir, Ukrajinu, Tursku i Iran. Postavljeni su ciljevi otvaranja EuroVite u Italiji i Mađarskoj, a sljedeće godine i u Americi.

Iz godine u godinu tvrtka bilježi financijski rast prometa, već u drugoj godini rada promet je povećan za 103%,  u trećoj godinu 37 %, četvrtoj godini 25 %, te je 2012. godine ostvaren porast prometa od 15%. 2013. godine, u odnosu na polugodište prošle godine, poslovali su s porastom prihoda od 50%. 2014. godina bilježi privremeni pad prihoda, no taj trend se planira promijeniti upravo ovim projektom kroz uspostavu novog proizvodnog procesa kojim će biti omogućen financijski oporavak u kratkom roku, te osigurana dugoročna financijska stabilnost tvrtke u narednom razdoblju.

EuroVita d.o.o. trenutno na tržištu ima 16 proizvoda, a u planu je plasirati još 45 proizvoda do kraja godine. Iako je tvrtka osnovana nedavne 2008. godine, svojom se inicijativom i entuzijazmom intenzivno razvija i raste. Osim ekonomskog razvoja, EuroVita se želi razvijati kao društveno odgovorna kompanija i to izgradnjom kvalitetnih odnosa s kupcima, poslovnim partnerima, zaposlenicima, ali i prema okolišu i cjelokupnom društvenom i gospodarskom okruženju.

iPazin.net

4 komentara na “EuroVita d.o.o. iz Pazina predstavila proizvodni pogon”

 1. Lipi napisao:

  Sponzorirani oglas ili?

  1. person_x napisao:

   Ča bi se trebalo pisat samo o propalim političkim planovima da se oglas nebi proglasi sponzoriranim.
   Po čemu to zaključuješ?

   Svaka čast na uspjehu.
   Čestitke i kuraja!!

 2. Lipi napisao:

  S obzirom da je navedeni projekt financiran iz EU fondova treba platiti reklamiranje u određenim medijima da bi projekt dobio lovu. nemam ništa protiv Eurovite, a tebi želim (s obzirom da ti je draga tvrtka) da što više da koristiš njihove proizvode pogotovo ImmunoAHCC. Što misliš dali će navedeni tekst biti priložen u izvještaju?

 3. Plaće i radna mjesta napisao:

  Dobro je ovako povremeno vidjet da netko uspjeva, da otvara radna mjesta i da daje tračak nade za bolje sutra. Ako se uz to još otvori i pokoje radno mjesto, plaća davanja gradu, županiji i državi. Ako se uz to i izvozi, onda je svakom jasno što ovo znači za naše poslovno okruženje, preživljavanje itd. Nekako su nam NIKE tenisice i iPhone telefoni koji zrače ko nuklearke sa svih strana od plastike i štetnih matrijala koje rade kinezi za zrno novčića. To nam je drag proizvod. To volimo, bez obzira što telefon u razgovoru može spržit mozak i skuhat jaje ko zvečku. Ili pak naftne industrije, svaki dan tankamo xy litara, sagorjevamo i oštećujemo okoliš – al to nam je IN i COOl. Imamo taj preljepi stav u svemu, hvali tuđe, pokopaj svoje. Bilo koja općina i država bi bila sretna kada bi im došlo više ovakvih tvrtki, i sličnih. Možda je najbolje da sve to ljepo ode iz pazina iz istre, iz HR, pa mi ljepo da sviramo u rog i visimo na zavodu i kukamo kako je gradski porez dignut sa 5% na 15% jer eto – nema dosta firmi, pa moraju dignut da prikupe dovoljno. Ovo što danas čitamo na internetu i forumima, skoro da se može nazvat: umjetnost u pljuvanju. Mnogi bi bili sretni da to imaju u svom dvorištu, u ekonomiji. Ali ne i mi. Nama to ne treba uz nezaposlenost od 20% u HR.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.