Eva Šolar pobjednica PhotoCity 2016

Eva Šolar iz Vabrige ovogodišnja je dobitnica prve nagrade fotografskog natječaja koji se već tradicionalno održava u organizaciji KAF-a.

Stručno povjerenstvo, u sastavu: Sabina Damiani i Dušan Grbac, odlučio je da je upravo njen fotografski rad vrijedan titule ovogodišnjeg laureata, izborenog između preko 200 pristiglih fotografija na natječaj. Oni su prilikom ocjenjivanja dobili fotografije u anonimnom obliku, te su mogli objektivno odlučiti o konačnim rezultatima. Zadana tema bila je ‘Boje Istre’, na koju se najbolje snašla upravo Eva Šolar, a drugu nagradu zaslužio je Jerko Gudac iz Opatije, dok su pohvale od strane žirija još dobili Isabella Bubola iz Pule za kolekciju, Dalibor Talajić iz Rovinja, Snježana Bratanović i z Pule, Nenad Martić iz Zagreba te Živana Selimović iz Svetog Lovreča.

Samu svečanost je uvodno otvorio nadareni glazbeni umjetnik Petar Njegovan na violini, a ona se upravo odigrala na Dan Općine Sveti Lovreč, na dan Sv.Lovre, zaštitnika mjesta.
Obzirom na ugodno vrijeme cijela ceremonija do otvaranja izložbe održana na otvorenom, ispred Galerije, na samome trgu, dok je mladi glazbenik svoje muziciranje imao u loži župne crkve, u neposrednoj blizini galerije, te kasnije u samom prostoru galerije.

Svih 25 autora čijih se 35 fotografija našlo na selektiranoj izložbi, dobilo je prigodan priznanja, a gosti koji su se zatekli imali su i priliku zadržati se uz fotografije uz eno-gastronomski domjenak.
Pokrovitelj ovog događaja bila je Općine Sveti Lovreč.

Objavljen je i prigodni online katalog na https://issuu.com/hrsta/docs/katalog16

KAF / iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.