FAKS Sings u Pazinu

Jedan od najboljih međunarodnih festivala Europe prema izboru Europske asocijacije festivala (EFA), ove je godine od 05. svibnja do 12. lipnja okupio više od 1500 umjetnika amatera iz cijele Europe, koji su putujući regijom zajedno muzicirali, uživali u umjetnosti i Istri kao destinaciji.

FAKS je međunarodna manifestacija kulturnog, edukativnog i zabavnog karaktera nastala 2014. godine u organizaciji tvrtke Maistra, s tendencijom poticanja cjeloživotnog učenja i ljubavi prema amaterskom stvaralaštvu, a u sklopu razvoja kulturnog turizma u destinaciji. Ove su godine, do sada, zborovi, puhački orkestri te glumačke i likovne skupine iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Mađarske i Finske, tijekom 16 dana trajanja festivala održali čak 19 koncerata, 12 predstava te jednu izložbu na atraktivnim lokacijama u Istri.

Ovogodišnje izdanje festivala FAKS zaključuje se revijalnim koncertom 9 zborova, koji se održava u subotu 11. lipnja u velikoj koncertnoj dvorani Spomen doma u Pazinu, sa početkom u 19 sati. Uz tvrtku Maistra iz Rovinja, suorganizatori revijalnog koncerta su Mješoviti pjevački zbor Roženice, Grad Pazin, koji i ovim revijalnim koncertom obilježava svoj 1033 rođendan, te Pučko otvoreno učilište Pazin. U program sudjeluju zborovi iz Italije, Slovenije i Hrvatske, sa preko 250 pjevača amatera. Prigoda je ovo da se čuju zborske skladbe različitog žanra, visoke kvalitete izvedbe, te pozivamo zainteresirane da se odazovu na koncert. Ulaz na koncert je slobodan.

MPZ Roženice / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.