FD Pazin na Ilindenskim danima

35 članova Folklornog društva Pazin sudjelovalo je na 39. Ilindenskim danima u Bitoli, na poziv folklornog ansambla Bitola i njihovog predsjednika Bore Rutevskog. Manifestacija koja se svake godine održava u spomen na Ilindenski ustanak svake godine okuplja veliki broj folklornih skupina koje svoj kraj i običaje predstavljaju kroz četiri večeri.
Zajedno s folklornim skupinama iz Srbije, Crne gore, Bugarske, Italije te domaće Makedonije, Pazinjani su nastupili dvije večeri, od kojih su u prvoj predstavili svirku na roženice, pjevanje na tanko i debelo te balun, dok su druge večeri nastupili s plesovima uz gunjce i harmonike.

Folklorno društvo Pazin u Bitolu je otputovalo u ponedjeljak, 27. srpnja, a domaćini su se potrudili da ih tamo, nakon 18 sati na putu, dočeka “leb i sol”. Pet dana boravka bili su ispunjeni probama, nastupima, ali i razgledavanjem Bitole, Kruševa, Skopja i Ohrida, kao i večerima u društvu domaćina i makedonske glazbe. Počasni konzul u Republici Makedoniji g. Branko Maretić upriličio je prijem vodstva FD Pazin u Konzulatu.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.