2. Fešta od fruti u Kaldiru 10. listopada

41573_113459012043744_1001_n.jpgUdruga mladih Kaldir u listopadu organizira drugu po redu Feštu od fruti, festival voća i voćnih proizvoda. Kaldir je najveći proizvođač voća u Istri i šire, a izložba se bazira na prikazu mogućnosti proizvodnje voćnih sokova, marmelada, kompota, džemova, rakija i vina.

Prošlogodišnja je posjećenost Fešte bila iznad svih očekivanja, rekao nam je predsjednik udruge Luka Laganis, naglasivši važnost popratnih sadržaja poput gastro-showa, priredbi, stručnih predavanja itd.

Fešta će se održati 10. listopada 2010, godine od 13 do 22 sati u Kaldiru kod Motovuna, a od 20 sati do zatvaranja predviđena je zabava uz glazbu grupe Mambo Kings..

Udruga Mladih Kaldir osnovana je početkom 2009. godine u Kaldiru pokraj Motovuna. UMK je nevladina i neprofitna organizacija, s temeljnim ciljem druženja mladih, te aktivnog sudjelovanja u kreiranju stava prema mladima, zaštite i promicanja interesa mladih.

Ostali su njeni ciljevi osigurati otvoren i moderan sustav formalnog i neformalnog obrazovanja i usavršavanja za sve mlade, poticati društveno napredovanje prema sposobnostima i znanju, promovirati, te podizati razinu znanja o svakodnevnim problemima među mladima, poticati obrazovanje i djelovanje koje gradi civilno društvo, te suradnju i uzajamno poštovanje i razumijevanje.

parentium.com
Program:
13,00 – početak izložbe
15,00 – svečano otvaranje festivala uz Studentsku klapu Kantaduri
16,00 – gastro show Udruge Mladih Kaldir
17,00 – dječja priredba
18,00 – predavanja o Kaldiru i Kaldirskom voću
19,00 – podjela nagrada
20,00 – 02,00 – ZABAVA UZ GRUPU MAMBO KINGS!
22,00 – svečano zatvaranje

Fruti 2010

3 komentara na “2. Fešta od fruti u Kaldiru 10. listopada”

  1. Up napisao:

    Odlično… vidi se da su se neka manja mjestašca samostalno pokrenula. Ovo je zanimljivo i kulturno i ekonomski i socijalno.

  2. sociopat napisao:

    Da, zanimljivo. Dobra tema za sociologe. A sviđa mi se i da se mladi angažiraju na način da ekonomski osnaže i unaprijede svoju sredinu, a ne da samo organiziraju koncerte. S druge strane, očito je u manjim sredinama lakše ljude okupiti oko neke ideje, i lakše je postići da postepeno iza toga stane “čitavo selo”. Takvi primjeri su i Gračišće, Tinjan, Rakotule, Heki, Trviž, Grdoselo, pa eto, i Kaldir. Kad se tamo okupi troje ili deset – petnaest ljudi oko nečega, to je već (skoro) preko 50% aktivne populacije. U Pazinu nikad još nisam imao osjećaj da je čitav grad stao iza nečega. Koliko god dobru ideju furaš – uvijek si debela manjina i većina te gleda kao “strano tijelo”. Ne, ne naričem, nego hladno podvlačim zaključke.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.