Održana 4. Fešta od fruti u Kaldiru

U nedjelju je po 4. put u Kaldiru održan festival poljoprivrednih proizvoda pod nazivom Fešta od fruti u organizaciji Udruge Mladih Kaldir.

Uz mnogobrojne domaće izlagače poljoprivrednih proizvoda, ove su se godine, po prvi puta izložbi priključili i vanjski izlagači.
Izložba je započela u 13,00 sati, a svečano otvaranje popraćeno ugodnim zvucima pjesme Klape Motovun održano je u 15,00 sati.
U prostoru stare škole održana je 1. izložba fotografija, na kojoj je glavnu nagradu odnio Ivan Blagonić iz Cerovlja.
Ove je godine nastupalo mnoštvo izvođača, pa su svoje točke izveli vokalna skupina Romansa iz Buja, limena glazba Vižinade, lokalni svirač harmonike Mario Kotiga, a do kasno u noć publiku je zabavljala Malvazija band, koji je kao poklon mladima iz Kaldira, skladao pjesmu Homo u Kaldir, koja je postala službena himna festivala.

I djeca iz Kaldira su dobila svojih 5 minuta, pa su uz razne recitacije, pjesme i plesove, uveselila publiku.
Gastro show je predvodio kuhar Danijel Milanović iz Steakhousea Old River iz Buzeta, a pripremao je razna jela na bazi voća.
Podijeljene su i mnnoge nagrade, ona za najbolju marmeladu, koja je pripala OPG-u Josip Dantinjana, te razne plakete i priznanja za one koji svake godine sudjeluju u organizaciji Fešte od fruti.

Kao i svake, i ove su godine članice Udruge kuhale marmeladu i pekle palačinke, ali ove je godine novost bila višemetarska štrudla od jabuka, koja je nestala za tren. Uz mnogobrojne posjetitelje Fešte od fruti, važno je napomenuti i delegaciju Ministarstva poljoprivrede, Milana Antolovića, pročelnika za poljoprivredu Istarske županije i Vedrana Grubišića, dožupana Istarske županije, koji su od samog početka ovaj festival prepoznali kao značajan za ovaj kraj.

Kao i svake godine, festival je rezultat entuzijazma i volje 40 tak volontera koji pokušavaju promovirati svoj kraj kroz ovakvu manifestaciju.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.