Fešta od rožic u Savičenti

Ovogodišnja 11. fešta od rožic održavat će se od 8. do 10. travnja na Placi ispred kaštela Morosini – Grimani u Svetvinčentu. Svečano otvorenje zakazano je u petak u 13 sati, uz nastup polaznika Dječjeg vrtića Balončići, te osnovnih škola Svetvinčenat i Juršići. U 14.30 u kaštelu će biti otvorena izložba “Cvijeće na sto načina” koju se kreirala djeca.

U 15.30 održat će se radionica izrade nakita od cvijeća, namijenjena djeci školskog uzrasta. “Kako je nastala čokolada” naziv je edukativno-kreativne radionice koja počinje u 17.30. Dječja radionica održat će se i u subotu, dok će se u nedjelju u 13 sati održati igrokaz spaljivanja vještice u organizaciji povijesne udruge Kaštel. U 12.15 Mići KUD Svetvinčenat predstavit će istarske plesove, dok u 12.30 nastupaju solisti riječkog kreativno-edukativnog centra Glazbeni vrtuljak. U 14.30 održat će se prezentacija rezbarenja voća i povrća pod vodstvom kuhara Darijana Urdiha. Savičenta je po sajmu ruža postala prepoznatljiva, te turistički i gospodarski atraktivna. Sajam posjeti veliki broj ljudi, ljubitelja cvijeća, iznajmljivači apartmana, vlasnici agroturističkih gospodarstava i hotela iz cijele Istre i dijela Primorsko-goranske županije. Predstavit će se proizvođači cvijeća iz cijele Hrvatske, pa će posjetitelji imati odličan izbor sadnica cvijeća, ukrasnog bilja, stablašica i aromatičnog bilja kojima se uređuju okućnice i vrtovi uoči turističke sezone.

Organizirana izvan špice, Fešta od rožic tim je značajnija za Općinu Svetvinčenat jer produljuje turističku sezonu. Ovim sajmom cvijeća sred srca južne Istre počinju mnoga događanja koja će i ove godine svojim atraktivnim sadržajima u Savičentu privući mnoge domaće i strane turiste. Iznajmljivači iz Savičente i okolice i ove će godine, uz predočenje bona koji će dobiti u TZ, dobiti popust od 15 posto za kupnju cvijeća u iznosu od 300 kuna. U program je uključeno i 200-tinjak djece dječjeg vrtića Balončić, kao i osnovnih škola Svetvinčenat i Juršići. Djeca su uz pomoć roditeljima i odgojiteljica od različitih materijala izradila prigodne kostime u kojima će nastupati. Feštu organizira Chrissart, a pokrovitelji su Općina i lokalna Turistička zajednica.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.