Festival MIK u četvrtak u Gračišću

MIKPutujuća karavana Festivala Melodije Istre i Kvarnera ovog će tjedna navratiti do Istre. Prva istarska postaja je Umag, kamo se MIK vraća nakon 5 godina izbivanja, a druga Gračišće gdje će karavana gostovati u četvrtak.

Program dočeka MIK-ove karavane na Trgu slobode u Umagu započinje u 20:30, dok program samog festivala počinje u 21:15. Mala je vjerojatnost kiše, no spomenimo i to da će se u slučaju kiše program održati u školskoj sportskoj dvorani. Organizatori su Grad i Turistička zajednica Grada Umaga te Pučko otvoreno učilište “Ante Babić”. Ulaz je slobodan.

Druga, a ujedno i posljednja istarska postaja MIK-a ove godine biti će Gračišće. Gračišće će peti put zaredom biti domaćin festivala. Dokaz da se MIK-ovci tamo osjećaju kao kod kuće su i četiri laskave titule koju su Gračišćani dobili kao nagradu za najboljeg domaćina.

Gračišće će ugostiti MIK-ovce u četvrtak, 23. lipnja. Dolazak karavane očekuje se oko 18 sati, a sam početak festivalske večeri je u 21 sat na gračaškom placu. U slučaju kiše, program će se održati pod velikim šatorom na malonogometnom igralištu.

-Organizacija je vrijedna oko 138 000 kuna, ali mi smo je uspjeli pokriti zahvaljujući sponzorima, kojim se ovim putem zahvaljujemo; istaknuo je Ivan Mijandrušić, načelnik Općine Gračišće koji su organizatori i domaćini. Mijandrušić je također rekao kako si domaćinstvo ni u kom slučaju ne bi uspjeli priuštiti bez sponzora.

Ulaznice će se moći kupiti u prostorijama Općine Gračišće. Danas se mogu kupiti od 7 do 16 sati, a na sam dan festivala od 15 do 21 sat. U prodaji će biti 1200 ulaznica.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.