Festival palačinki u Pazinu

2Grad Pazin i ove godine u suradnji sa Udruženjem obrtnika Pazin, Pučkim otvorenim učilištem Pazin i LAG-om Središnja Istra organizira Festival Palačinki u pazinskom Spomen domu kojim započinje bogati program Veselog prosinca u Pazinu.

Festival palačinki održat će se uoči svetog Nikole, u subotu 5.12.2015. s početkom u 10.00 sati u Spomen domu Pazin. Program traje do 20.00 sati nakon kojega je organiziran After Party uz Duo Stand by do 22.00 sata.

Festival palačinki u Pazinu manifestacija je koja je prvi puta održana 2014. godine s namjerom organizatora da potaknu gospodarstvo u Pazinu u zimsko doba, posebice za vrijeme blagdana kada za to ima velikog, a nedovoljno iskorištenog potencijala. Obzirom da je manifestacija prošle godine doživjela veliki uspjeh ove godine želja je podignuti manifestaciju na viši nivo. Za prezentaciju lokalnih OPG-ova, poduzetništva i obrtništva pomalo netipično, odabrane su palačinke, upravo kao odmak od klasičnih tradicionalnih jela kroz koja se najčešće promoviraju lokalni proizvodi. Razlogu tomu je namjera da što efikasnije dopremo do što šireg kruga potrošača, ali i ugostitelja koji gotovo bez iznimke u svojim jelovnicima nude palačinke.

Ovogodišnji festival smješten je u Spomen dom i dodatno proširen na grijani šator smješten na platou ispred spomen doma. U šatoru i holu bit će smještene tri velike kuhinje. Na dvije kuhinje u holu Spomen doma kreativne palačinke će pripremati Maestro Choccolatier Robert Perić sa svojim timom kuhara, dok će u šatoru biti kuhinja sa tri punkta na kojima će se predstavljati lokalni ugostitelji.

Ugostitelji koji sudjeluju u festivalu i predstavljaju svoje objekte su: buffet La Marenda, hotel Lovac, restoran Francuz i caffe bar Istra Inspirit iz Pazina, agroturizam Stara štala iz Boruta, restoran Dorina iz Plomina i hotel Amfiteatar iz Pule.

Osim ugostitelja na festivalu će se predstavljati i proizvođači namirnica/namaza za palačinke koji će na svojim štandovima na prodaju nuditi razne voćne pekmeze i džemove, med, orahe, svježe voće, namaze od tartufa i druge namirnice. Na štandovima će se također moći kupiti palačinka sa nekim od domaćih namaza koje će nuditi OPG-ovi i obrti: Api Pilaj; Boris Hrvatin, Kosac, Miro tartufi, Guranis, Cvetka Laganis, Dušić Andrija i Prodan tartufi.

Na samom festivalu posjetitelji će moći sudjelovati u ponuđenim zabavnim i kulturnim programima. Za najmlađe je organiziran dječji kutak u dvorani Istra gdje će udruga Društvo naša djeca Pazin pripremiti radionice i igraonice. Na istom mjestu djecu će zabaviti plesna skupina Roxy dance i predstava Magična glazbena priča udruga VocalIstra i Puppeta. U velikoj koncertnoj dvorani odigrat će se dvije kino predstave („Pan“ – obiteljski film i „Pripravnik“ – američka komedija) te kazališna predstava Hit teatra iz Zagreba „Božićna bajka“. U 18.00 sati najmlađe će razveseliti i dolazak svetog Nikole.

„Slatki weekend“ odnosi se na dodatnu ponudu palačinki koju pripremaju ugostitelji Pazinštine 4., 5. i 6. prosinca u svojim objektima. Palačinke će po posebnim recepturama nuditi: bistro Pod lipom, buffet Bunker, pizzeria Peperone i slastičarna Gema iz Pazina, agroturizam Stara štala iz Boruta, pizzeria Rotonda iz Lindara i konoba Vela vrata iz Berma.

Ove godine u manifestaciju su uključeni i pazinski trgovci pa će tako 23 trgovine iz Pazina na dan Festivala palačinki imati dulje radno vrijeme, sve do 19.30 sati, a u to će vrijeme kupcima sa festivalskom ulaznicom omogućiti popuste na dio asortimana u visini od 15 pa sve do 50%. Uključene trgovine su: Agnes začini, Amadeus jeans, Amelie, Amica, Antica kolači, Domnik zlatarna, Dona on & ona, Ina, Iris cvjećarna, Laura, Lulu & Lolita, Maja, metraža Štefi, Montona, Nika, Niki shoes, pet shop Tweety, Planet obuća, Pletix, Rožica cvjećarna, Šinjora i muškardin i trgovina Tony.

Za Festival palačinki će se ove godine plaćati ulaznica u iznosu od 10,00 kuna sa kojom posjetitelji ostvaruju pravo na sudjelovanje u svim programima festivala, uključujući i pravo na popuste u pazinskim trgovinama koje su uključene u manifestaciju. Dodatno, svaki će posjetitelj uz ulaznicu dobiti i jedan bon za palačinku u vrijednosti od 5,00 kuna.

Ulaz i prodaja bonova bit će organizirani na dva punkta: na ulazu u šator i na stražnjem ulazu u Spomen dom (s parkirališta). Šator će toplom vezom biti spojen sa glavnim ulazom u Spomen dom.

Palačinke će se prodavati po cijeni od 5,00, zatim 10,00 i 15,00 kuna ovisno o vrsti i veličini. Gratis bon koji će posjetitelji dobiti uz ulaznicu moći će se iskoristiti na svim prodajnim punktovima (na štandovima, na kuhinji ugostitelja i na kreativnim kuhinjama cheffa Perića).

Diskoteka Magnus je također pripremila prigodan program za posjetitelje festivala. Za najmlađe je organiziran Disco za djecu u popodnevnim satima i zabava uz mađioničara, a u večernjim/noćnim satima koncert grupe Koktelsi. Važno je napomenuti da će i ugostiteljski objekti koji sudjeluju u organizaciji čitavog Veselog prosinca na dan Festivala palačinki imati dozvolu za rad do 04.00 h. Ugostiteljski objekti koji sudjeluju u organizaciji programa Veselog prosina su: bistro Pod Lipom, buffet Bunker, caffe bar Dub Light Sax, Duga, Epolon, Gema, Jano, Jules Verne, Kavana, Laganini, diskoteka Magnus i pizzeria Peperone.

Podršku festivalu palačinki pružaju i bistro pod Lipom, pizzeria Rotonda, konoba Vela Vrata i pizzeria Pepperone koji će pripremati palačinke za prodaju na štandovima lokalnih proizvođača.

Pokrovitelji i sponzori manifestacije su: Turistička zajednica Istarske županije, Tomažin – proizvodnja konzumnih jaja, Setum mlin- brašno, mljekara Latus, Miro tartufi, Istarski supermarketi, Galanterija Pazin, Gastro tim, Fusio, Adria oil i Petrol plin.

Medijski pokrovitelji manifestacije su: Radio Istra, Radio Pula, Radio Rijeka, Radio Labin, Glas Istre, TV Istra i iPazin.net.

Facebook event: Festival palačinki u Pazinu

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.