Festival Sedam dana stvaranja sljedeći tjedan u Pazinu

Ovogodišnje izdanje festivala „Sedam dana stvaranja“ počinje u nedjelju od 12. kolovoza i traje do 18. kolovoza 2012. Festival se održava kao druga Umjetnička sezona u sklopu međunarodnog projekta Archeo.S. sufinanciranog sredstvima programa IPA jadranska prekogranična suradnja. Festival se odvija u organizacije Udruge Velik mali čovjek, Muzeja Grada Pazina i Grada Pazina.

Festival sedam dana otvara svoja vrata umjetnicima, stvaraocima i znatiželjnicima. Još žešće nego proteklih godina u fuziji kreacije, promocije i edukacije i dalje koristi neiscrpni izvor inspiracije u temi „SVEjednoISTRA“.

Program festivala sastoji se od niza kreativnih radionica koje će se odvijati na različitim lokacijama u gradu. Uz radionice na festivalu će se odigrati umjetničke produkcije projekta Archeo.S.:

– „Dekontekst“ – Performans (Pazin, HR): nedjelja, 12.08. u 21.30h;
-„Thalassa…Stay Human…», L’Uovo Teatro Stabile d’Innovazione onlus (L’Aquila, ITA): utorak, 14.08. u 21.30h;
– „Veja“ – etno grupa (Pazin, HR): utorak, 14.08. u 21.30h;
– „Parola padre”, Teatro Pubblico Pugliese Cantieri Teatrali Koreja (Bari, ITA): četvrtak, 16.08. u 21.30h;
– “FOLK-S – will you still love me tomorrow?”, Teatro Stabile delle Marche (Ancona, ITA): petak, 17.08. u 21.30h.

Uz navedene produkcije festival svakoga dana u Pazinskom kaštelu od 20.00 sati donosi izložbe, predavanja i filmske projekcije, a od 21.00 sat očekuju nas međunarodne kazališne i plesne predstave i performansi. Svake večeri u 23.00 sata ispred kaštela počinju koncerti na kojima će se u sedam dana izmijeniti 10 bendova i DJ-a.

Festival završava u subotu 18.08. programom  pod nazivom „Upravo stvoreno“ na kojemu će se predstaviti produkti radionica koje su se odvijale tijekom festivala.

Detaljan program festivala: www.sedamdanastvaranja.net

pazin.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.