Filji, Grrinta i Veja za kraj

Filji di Bruno Atomiko, Grrinta i Veja pobrinuli su se za završnu feštu prvog kulturno-umjetničkog festivala KUFer na koncertu održanom na parkiralištu Sveučilišta Jurja Dobrile. Pomalo neobično mjesto pokazalo se ipak kao sasvim prikladno da primi ne baš brojnu publiku koje se najviše nakupilo za vrijeme nastupa Filja. Oni su se u svom stilu dotakli Muzila kroz obradu “Mutne rijeke” od Atomskog skloništa a na tapetu im se našla i Brijuni Rivijera, a kako su došli sa zaštitnim maskama na licu opjevali su i svinjsku gripu “a, be i ce”. Najviše nam se ipak dopala “Insieme 1992” od Tota Cutugna u punk verziji, valjda i zbog toga što je puno kraća nego u originalu.

Prije i poslije Sinova Brune atomca predstavili su se veseli i ponosni Žminjci i jedna Žminjka u grupi Grrinta. “Mi smo iz Žminja i kantamo po žminjski. Ki kapi, kapi”, odmah su rekli i to objasnili u prvoj pjesmi koju su kasnije i ponovili. Osim toga pjevali su i o žminjskom samnju, o tome kako su krali trukinju te kao svoj hit najavili pjesmu “Daj si kuraja”. Vrlo su zabavni, premda na trenutke znaju biti i ozbiljni. Teško ih je ne usporediti s Gustafima, no vidi se da su potpuno ufurani u ono što rade, na bini djeluju krajnje samouvjereno tako da očito imaju jasnu ideju u kom smjeru žele da im se razvija karijera.

U sličnom stilu koncert su preksinoć otvorili mladi Pazinci iz grupe Veja koji inspiraciju crpe iz istarske tradicijske glazbe pa smo tako uz ostalo čuli “Predi, predi” i “Biži, biži, maglina”, a “Špacakamin2 su posvetili graditelju instrumenata Otaviju Štokovcu kojem je to najdraža pjesma. Imali su i posebnog gosta, Deju, na gitari.

M. Ra. / Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.