Film ‘Voleći Pabla’ u petak Zad Kaštela u Žminju

Projekcija filma ‘Voleći Pabla’ održat će se u petak, 27. srpnja, u ljetnom kinu Zad Kaštela u Žminju s početkom u 21,30 sati. Turistička zajednica Općine Žminj u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem iz Pazina poziva sve zainteresiranane da dođu i pod otvorenim nebom pogledaju projekciju koja iz svjetskih kina dolazi na veliko žminjsko platno. Ulaz je besplatan.

‘Voleći Pabla’ gangsterska je biografska drama redatelja Fernanda Leóna de Aranoae na engleskom jeziku, nastala prema memoarima Virginie Vallejo. Donosi istinitu pripovijest prepunu akcije i napetosti, tematizirajući uspon i pad kolumbijskog narko lorda, osnivača kartela Madellin – zloglasnog Pabla Escobara Gaviria.

U španjolsko-bugarskoj produkciji, film slijedi standardne narativne sekvence filmova koji vjerodostojno portretiraju Escobara kao političara, čovjeka naroda, razbojnika, zatvorenika, bjegunca i na koncu čovjeka u bjegu pred vlastitim smaknućem. Donosi nam autentično prepričan djelić tamne strane svjetske povijesti s fokusom na njegov buran odnos i ljubavništvo s ambicioznom novinarkom Virginiom Vallejo.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.