Financijske dubioze pazinskog POU-a

176482.jpgJoš jedna burna sjednica pazinskog Gradskog vijeća

Većinom glasova vijećnika Nezavisne liste Valtera Milohanića, HDZ-a i nezavisnog vijećnika Renata Kalca, pazinsko Gradsko vijeće na sinoćnjoj sjednici nije usvojilo godišnji izvještaj o radu i financijski izvještaj Pučkog otvorenog učilišta za 2009. godinu.

Milohanić je rekao da financijski i programski izvještaji nisu usklađeni, odnosno da se ne vidi kako su pokrivene stavke kulturnih programa; da je prekasno podnositi izvještaje za prošlu godinu u srpnju; prigovorio je zbog malog broja ostvarenih obrazovnih programa, kao i nenalaženja drugih izvora prihoda za kulturne programe izvan proračuna te, po njegovu mišljenju, nepovoljnog omjera financiranja iz proračuna i vlastitih prihoda.

– Neka neprihvaćanje ovih izvještaja navede Upravu da popravi nedostatke, zaključio je Milohanić.

U raspravi je Stanko Mališa (HDZ) apelirao da se Istarska županija “jače uključi u financiranje kulturnih programa u Pazinu”, a Davor Sloković (IDS) je optužio Milohanića za dvoličnost jer je i on digao ruku kada je vijeće odobravalo svega 60.000 kuna za kulturne programe Učilišta.

Ravnateljica Sonja Matijašić je nakon iznošenja izvještaja na prigovore vijećnika odgovorila da pazinsko Pučko otvoreno učilište jedino u Istri ne dobiva od gradskog proračuna sto posto sredstava za “hladni pogon” već svega 25 posto, a da je rok podnošenja izvještaja uvjetovan – planom rada Gradskog vijeća.

Negativnom saldu Učilišta razlog je što gradski proračun nije uplatio već odobrena sredstva, odnosno Učilište nije potrošilo ništa što nije smjelo prema donesenim odlukama Gradskog vijeća, objasnila je Matijašić.

Većina u vijeću glasala je protiv usvajanja izvještaja, dok je nedovoljna podrška stigla od vijećnika koalicije IDS-SDP-HNS. Međutim, na pitanje ravnateljice i vijećnika što proizlazi iz takvog ishoda glasanja, odnosno neprihvaćanja izvještaja POU-a kao gradske ustanove odgovoreno je – ništa, nema nikakvih formalno-pravnih posljedica!? (D. Šišović)

www.glasistre.hr

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.