Flego na prvoj koordinaciji s istarskim gradonačelnicima

2U pazinskom sjedištu Istarske županije, održana je prva koordinacija gradonačelnika Istarske županije, koju je sazvao novoizabrani župan Valter Flego.

Uz župana, koordinaciji su prisustvovali zamjenik župana Miodrag Čerina, te načelnik Uprave Istarske županije Valerio Drandić. Njih dvojica će ubuduće, u skladu sa svojim ovlastima, koordinirati rad s gradonačelnicima – gospodin Čerina će biti odgovoran za društvene djelatnosti, a gospodin Drandić za investicije, odnosno ekonomske djelatnosti.

Na koordinaciji se raspravljalo o ruralnom razvoju Istarske županije u prijelaznom razdoblju, osobito o poticajima namijenjenim poljoprivredi, šumarstvu, lovstvu, ribarstvu i vodnom gospodarstvu. Dogovoreno je da se do 30.lipnja donese odluka kojom se potvrđuje važnost dokumenata u svrhu primjenjivanja poticaja.

Raspravljajući o turizmu, dogovoreno je da se uvede 61 pozicija za besplatan pristup internetu. Riječ je o vrlo zanimljivom projektu, koji ne bi iziskivao velika ulaganja vlastitih sredstava, a u isto bi vrijeme donosio profit. Treba naglasiti da je to prvenstveno turistički projekt koji ide u smjeru davanja usluga gostima, ali i ostalim građanima.

Gradonačelnici su raspravljali o novoj kategorizaciji cesta Istarske županije, te kandidiranju svega što bi trebalo biti u programu Hrvatskih cesta u naredne četiri godine. Vrlo je bitno da se na vrijeme izrade projekti, kojima Istarska županija može konkurirati za sredstva Europske unije.

Župan Flego je izrazio zadovoljstvo ovakvim načinom suradnje i komunikacije, te predložio da se koordinacije gradonačelnika sazivaju najmanje dva puta u tri mjeseca, i to u različitim gradovima. Slijedeća koordinacija bit će održana u Bujama, a domaćin će biti gradonačelnik Edi Andreašić.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.